FIFA ima novi predlog, revolucionarna promena kalendara?

Autor: Darko Mitrović
subota 02.05.2020.
21:42
Izvor: Sportske.net

Da li je ovo rešenje za novonastalu situaciju.

Epa/Nick Soland
Epa/Nick Soland

Povezane vesti

I dalje traju natezanja da li nastaviti tekuću sezonu ili staviti tačku kao što su to Francuzi, na primer, uradili, a za to vreme iz FIFA stižu novi signali.

Još uvek se ništa sa sigurnošću ne može tvrditi, iako iz dana u dan raste broj najava širom Evrope da će uskoro sezona biti nastavljena.

Međutim, potpredsednik FIFA Viktor Montaljani predlaže rešenje koje bi značajno relaksiralo situaciju - da se promeni kalendar takmičenja i da se sezone ubuduće igraju od početka do kraja kalendarske godine.

To bi u praksi značilo da do kraja tekuće godine ima dovoljno vremena da se završi prekinuta sezona, a da onda negde od februara počne nova, kako u nacionalnim prvenstvima, tako i na evropskoj sceni.

Ujedno bi se kalendar na ovaj način uskladio i sa Svetskim prvenstvom u Kataru, koje će biti održano u zimu 2022. godine...
-
Baner live stream


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ivb PcDelovi
Saturday, 02.05.2020
23:20

Ја мислим да смо ми нашу лигу требали одавно да пребацимо у календарску годину јер би нам квалификације у Европи тимови дочекивали у пуној такмичарској форми и утакмице се не би играле у леденим месецима него под рефлекторима у пролеће, лето и јесен...

avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 04.05.2020
05:14

Tako se nekada i igralo, al smo podpali pod uticaj zapadne Evrope, a ne može da se poredi klima u Španiji, Italiji, Engleskoj i kod nas.