Felaini otvorio dušu, ovo su najveće greške Mančester junajteda!

Autor: Nikola Miloradović
petak 11.10.2019.
17:52
Izvor: Sportske.net

Belgijanac je u januaru napustio ekipu, sada se oglasio i rekao šta mu je na duši.

EPA/NIGEL RODDIS
EPA/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Stigao je Maruan Felaini u redove Mančester junajteda u paketu sa Dejvidom Mojesom, koji je na mestu šefa struke "Đavola" nasledio legendarnog Ser Aleksa Fergusona.

Nakon toga je na "Old Trafordu" sarađivao sa Lujem van Galom, Žoze Murinjo, pa kratko i sa aktuelnim šefom struke Junajteda, Ole Gunarom Solskjerom.

Upisao je 177 zvaničnih nastupa za Mančester i postigao 22 pogotka, u januaru tekuće godine je otišao u Kinu, u redove Šandong Lunenga.

Prošao je dakle sa Junajtedom teške godine, "Đavoli" od odlaska Fergusona nikako da pronađu pravi put, pa ja jasno da Belgijanac ima jako dobru sliku o dešavanjima u klubu u prethodom periodu.

On je istakao da najveća greška uprave kluba nedostatak strpljenja.

"Doveli su Mojesa, nisu mu dali vremena. Doveli su Van Gala, dali su mu dve godine i počeli smo da radimo dobre stvari, osvojio je kup, ali nakon toga su otpustili trenera jer su hteli uspeh preko noći.

Prema mom mišljenju, klub je prerano otpustio Žozea Murinja, jer kada takav trener dođe, potrebno mu je dosta igrača da sprovede svoju filozofiju.

On je hteo da izgradi ovaj tim, ali su nakon dve i po godine odlučili da ga otpuste jer nije bilo rezultata.

To je problem, moraju zajedno da pronađu rešenje. Imate trenera kao što je Van Gal, taktički veoma jak i sa puno iskustva i oni su ga otpustili.

Doveli su jednog od najboljih trenera na svetu u Žozeu Murinju, hteo je da napravi tim i oni su ga otpustili.

Nije lako napraviti tim za to vreme, potrebno je više od dve godine.

Ne znam šta će uraditi sa Oleom. Murinjo je u svojoj prvoj sezoni uradio fantastične stvari, unapredio je tim, osvojio stvri.

Okej, druga sezona je bila teža, ali on je pokušao i dao je sve od sebe da pomogne timu
", jasan je Felaini.

Mancester Junajted Rasford Mata Felaini

On se boji i da je Junajted napravio još veću grešku pod Solskjerom, tako što je svoj fokus sa iskusnih zvezda preusmerio na talentovane mlade igrače.

"Sada imate novog trenera, hteli su mlade igrače i to se dogodi kada hoćete da igrate samo sa mladim igračima, imaće uspone i padove, uspone i padove, to je fudbal.

Naravno, u fudbalu ne možete da igrate samo sa mladim igračima, potreban vam je miks. Moje mišljenje je da ukoliko hoćete da dobijate utakmice, da osvajate titule, da dobijate velike utakmice, morate da imate iskustvo. Naravno, možete da pobeđujete i sa mladim igračima, ali ne na svakom meču
", dodao je iskusni vezista.

Dakle, Felaini smatra da je uprava kluba napravila niz grešaka, a jasno je da klubu najviše zamera otpuštanje Žozea Murinja.

"Đavoli" su sa Solskjerom krenuli u nekom potpuno drugačijem smeru, daće vremena Solskjeru kako stoje stvari, ali je pitanje da li je to pravi put. Vreme će pokazati...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 12.10.2019
13:39

Можда није имао квалитет за Јунајтед ал је увек давао све од себе.

avatar
Nikolam3511
Saturday, 12.10.2019
12:10

Sve je lepo rekao

avatar
LUZERPOOL
Friday, 11.10.2019
19:36

Nesta je dobro rekao a nesta ne, slazem se za mlade igrace, ali se ne slazem da lako otpustaju trenere.

avatar
NikkiCFC
Friday, 11.10.2019
19:23