Fejenord - Jedna legenda menja drugu

Autor: Nikola Miloradović
sreda 06.03.2019.
12:14
Izvor: Sportske.net

Van Bronkhorst odlazi, poznato i ko će ga naslediti.

EPA/JERRY LAMPEN
EPA/JERRY LAMPEN

Povezane vesti

Fejenord je pre par sezona na iznenađenje mnogih uspeo da osvoji titulu u Erediviziji, predvođen sa klupe legendom holandskog fudbala Đovanijem van Bronkhorstom.

Ipak, od te trijumfalne sezone, "Roterdamsi" ponovo gledaju u leđa Ajaksu i PSV-u, pa je bivši fudbaler Barselone rešio da digne sidro.

Napustiće ekipu po završetku sezone, a spekulisalo se da bi na klupi Fejenorda mogao da ga nasledi legendarni holandski stručnjak Dik Advokat.

Ipak, bivši selektor Srbije je odustao od ideje da ponovo radi na "De Kojpu", pa je posao ponuđen još jednoj legendi holandskog fudbala, Japu Stamu.

Frank de Bur Jap Stam Denis Bergkamp
Foto: EPA/Olaf Kraak

Proslavljeni fudbaler je trenersku karijeru počeo u Redingu 2016. godine, u prvoj sezoni je klub vodio do plej-ofa za plasman u Premijer ligu, ali je u finalu poražen od Hadersfilda, da bi naredne sezone nakon serije loših rezultata završio na 20. mestu na tabeli, pa je ostao bez posla.

Preuzeo je početkom tekuće sezone Zvole, njegova ekipa se nalazi tik iznad crte, pa će se do kraja sezone boriti za opstanak.

Ipak, za posao ne mora da brine, šta god da uradi sa Zvoleom, karijeru neće nastaviti na klupi te ekipe, kako je postigao dogovor sa Fejenordom.

On će preuzeti klupu na "De Kojpu" od Đovanija van Bronkhosta na leto, a sa ekipom iz Roterdama je dogovorio saradnju do leta 2021. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke