Fede Valverde - Od mlade nade do najbrže zvezde Reala!

Autor: Nikola Miloradović
petak 20.03.2020.
16:50
Izvor: Sportske.net

Za samo sedam meseci je eksplodirao.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Zinedin Zidan je još jednom bio u pravu, želeo je da pruži šansu mladom urugvajskom fudbaleru Fedeu Valverdeu, mnogi su ipak smatrali da je Realu neophodno pojačanje u veznom redu.

Ipak, Zizu je verovao u talentovanog Valverdea, sedam meseci kasnije ovaj 21-godišnji fudbaler je jedan od najboljih u klubu prema brojnim parametrima.

Real je izgubio samo dve utakmice kada se on našao u startnoj postavi, dok su recimo izgubili četiri od 16, u kojima je on počinjao na klupi.

Njegov doprinos u napadu je posebno fascinantan, sa njim u timu Real postiže 2,21 golova po meču, bez njega 1,31.

Ove sezone je upisao 32 nastupa, postigao je dva pogotka i zabeležio četiri asistencije.

U 23 navrata je startovao, neretko ispred Krosa ili Modrića i osmi je najčešće korišćen igrač francuskog stručnjaka ove sezone.

Kazino baner

Španski "AS" prenosi da je postavio još jedan rekord ove sezone. Naime, on je i najbrži fudbaler Reala ove takmičarske godine sa zabeleženom brzinom od 35,1 km/h.

Ispred je Vinisijusa (34,6), Karvahala (34,4), Mendija (34,3) i Gereta Bejla (34,2).

Nema niko brži od njega u čitavoj Primeri, istom brzinom je trčao još Adrija Pedrosa iz Espanjola.

Igra zaista fenomenalan fudbal, bio je i najbolji igrač velikog finala Superkupa Španije, iako je u odlučujućim trenucima zaradio crveni karton, što se ispostavio kao sjajan potez i kao potez koji je Realu na kraju doneo trofej.

Zidan je zaista napravio sjajnu procenu u njegovom slučaju, pružio mu je šansu, mladi Valverde mu je uzvratio na najbolji mogući način, pa je prava šteta što je sezona prekinuta i zbog ovakvih momaka, koji su napredovali brzinom svetlosti u najboljim evropskim klubovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke