"Farmer" Poketino se kaje zbog čuvenog intervjua, šta bi bilo da ga Barsa pozove - sada?!

  • Autor: Milovan Longinov

  • 02. avgust 2020.

  • 12:01

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Argentinac posle dve godine obrazložio reči koje se tako često pominju kada je u pitanju njegov potencijalni dolazak u Barselonu.

Foto: EPA-EFE/James Boardman
"Pre bih se vratio na farmu svom rodnom mestu, nego da treniram Barselonu", rekao je Maurisio Poketino u jednom intervjuu 2018. godine, koji se tako često prepričava.

Poketino je sada dao veliki intervju za španski "El Pais", u kom je obrazložio svoje reči i priznao da ih sada ne bi izgovorio na taj način.

"Trebalo bi malo pojasniti te reči. U tom periodu sam boravio u Barseloni, sreo sam predsednika Bartomeua sa kojim sa popričao pet minuta, jer su nam deca išla u istu školu. Nakon što smo bili u društvu, počele su glasine o mom dolasku u Barselonu i ja sam morao da demantujem to na snažan način. Moja namera nije bila da pokažem nepoštovanje prema Barseloni. Treba nekada drugačije da upakujete svoje reči. Espanjol je klub koji je izgradio moje ime. Ali, ja nisam arogantna osoba i nisam želeo da se te moje reči toliko prepričavaju. Sada sigurno ne bi tako odgovorio na isto pitanje, jer u životu i fudbalu nikada ne znaš šta donosi budućnost"
, rekao je Poketino.

Tu nije bio kraj "nabacivanju" Barsi i njenoj filozofiji, pošto je Poketino otkrio kako ipak nigde ne može da pobegne od činjenice da svoj stil gaji upravo na bazi onog što je nastalo na Kamp Nou, tokom era Johana Krojfa i kasnije Pepa Gvardiole.

"Tu je još jedna anegdota, kada sam tek stigao u Saumtepton, prva stvar koju je od mene tadašnji predsednik zahtevao bila je - da igramo kao Barsin "Tim snova". Pustio mi je video Barse iz tog zlatnog doba i rekao "to želim da bude i naša filozofija, donesi nam je". Najlepša stvar iz tog doba je što smo sa mladim engleskim igračima koji nisu Mesi, Ćavi i Inijesta, već Klajn, Lambert, Džej Rodrigez, Vard-Praus, Lalana, Šou, počeli da igramo drugačiji fudbal. Kasnije, dolaskom Pepa Gvardiole pa i Brendanom Rodžersom, počeli smo malo da menjamo mentalitet i ideju engleskog fudbala", naglasio je Poketino.

Inače, Poketino je bez posla od jesenas kada je dobio otkaz u Totenhemu. Od tada ga povezuju redom sa - Bajern Minhenom, Pari Sen Žermenom, Interom i Juventusom, ali do sada nije bilo konkretnih poteza. Bajern je našao rešenje u Hansiju Fliku, PSŽ ima šansu da osvoji i LŠ sa Tuhelom, dok bi nastupi u Evropi mogli da odrede sudbine Mauricija Sarija i Antonija Kontea, koji je sve glasniji protiv uprave Intera.

Da li bi Barselona trebalo da razmisli i pozove Poketina opet, ukoliko Kike Setijen podbaci u Ligi šampiona?

Baner 6
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari