Fantazi PL - Golmani, naša četiri predloga!

  • Autor: Boris Jovanović

  • 06. avgust 2019.

  • 20:48

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Još se niste registrovali? Šta čekate, broj prijavljenih je već ogroman. Utorak je rezervisan za golmane.

Fantazi PL - Golmani, naša četiri predloga!
Foto: Sportske.net
Kako smo i rekli, utorak je rezervisan za golmane, pomoći ćemo vam da odaberete, nije lako, ljudi obično polaze od činjenice da golman velikog kluba znači sigurne poene.

Može da bude, ne mora da znači, postoje golmani koji nemaju mnogo odbrana na meču, ali recimo dovoljno je da prime gol u nekoj ubedljivoj pobedi tima i da vam ne donesu očekivano.

Zbog toga preferiram golmane koji imaju više posla, ali čiji timovi igraju tvrdo i imaju bolje odbrane. Nije lako ni naći, treba voditi jasno računa i o rivalima. Neka od ideja je da se uzmu golmani koje ćete menjati u odnosu na rivala, odnosno da se ne uzimaju oni najskuplji, a troši novac na rezervu koja neće braniti.

Jasno, ovo je jedan od rezona, ali prošle godine prvi je bio Alison sa 176 poena, Ederson je napravio 169, treći je bio Pikford iz Evertona sa 161, a četvrti Ljoris sa 145.

Ako pogledate cene, upravo su ti golmani najskuplji, uostalom čuvari mreže Liverpula i Sitija su primili najmanje golova.

Ipak, ako krenemo od izložene teorije, moj predlog su četiri čuvara mreže.

Jedan je Rui Patricio iz Vulvsa. Tim neka lak raspored na početku, ali radi se o ekipi koja je bila sedma, igra prilično disciplinovano kao i svi timovi Nunja Espirita Santa. I on je sam bio golman, pa njegov zemljak Rui Patrisio ne predstavlja loš izbor. Golman portugalske reprezentacije košta 5 miliona.

Ako želite boljeg golmana, zvučnije ime, Ugo Ljoris je čovek za vas. On je čovek sa najviše odbrana u PL prošle sezone među najbolji timovima. Skuplji je za pola miliona od Patrisija, iskusni Francuz, osim što može da donese bodove na to što sačuva mrežu, brojem odbrana takođe doprinosi timu.

Lukaš Fabijanski je za neke mač sa dve oštrice, godinama je Poljak jedan od nazaposlenijih golmana u ligi, donosi solidan broj poena na odbrane, ali Vest Hem prima i dosta golova, oni ulažu u napad, čini se da im je odbrana i dalje ubedljivo najgori deo tima. Možete da ga kombinujete sa pomenutim Patrisiom, u uvodnim kolima, i čini se da to nije loša ideja.

Do vas je, Mat Rajan je neprikosnoven u Brajtonu ako tražite baš jeftinog golmana, i istina je da su "Galebovi" primili najmanje golova od timova iz poslednjih šest, ali oni su opet jedan od najvećih kandidat za ispadanje, a imaju i novog trenera Grejema Potera, pa pitanje je kako će igrati tim, on je poznat kao ofanzivac po vokaciji.

To su neka četiri predloga, ako niste još, prijavite se za našu Sportske.net PL fantazi, na fantasypremijerleague.com, kod je gkfdnt, čekamo vas!

Ovde možete da se informišete o pravilima igre i samoj registraciji.  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari