Fabinjo spreman za debi

Autor: Beta Beta
petak 07.09.2018.
16:13
Izvor: Beta

Stigao je kao veliko pojačanje, ali još uvek čeka na debi u zvaničnim utakmicama.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaler Liverpula Fabinjo rekao je danas da je spreman za debi u Premijer ligi, nakon što nije odigrao nijednu utakmicu otkako je iz došao na "Enfild".

Fabinjo je ovog leta za 44 miliona funti iz Monaka prešao u Liverpul, a uprkos tome što je igrao u svih devet pripremnih utakmica, trener Jirgen Klop ga nijednom nije uvrstio u tim u Premijer ligi.

U pobedi protiv Vest Hema bio je na klupi, dok u preostale tri utakmice nije ni bio u ekipi.

"Dobro sam startovao, dobro sam se adaptirao. Pripreme su bile veoma dobre, odigrali smo devet utakmica, a ja sam igrao u svih devet. Bilo je dobro igrati protiv engleskih ekipa, da vidim kakav je ritam, intezitet i fizička sprema. Prilagođavam se stilu igre Liverpula. Iskusniji igrači su mi pomogli, kao i treneri", rekao je Fabinjo za Globo, preneo je "Skaj".

On je rekao da se u Liverpulu oseća kao kod kuće i da mu je saigrač Roberto Firmino, zajedno sa porodicom, mnogo pomogao.

"Dobro je. Pomaže to što ima i drugih Brazilaca u ekipi. Sada još samo da debitujem. Dobro sam, dobro treniram i spreman sam", dodao je Fabinjo.

Liverpul je pobedio u sve četiri prvenstvene utakmice, pa Klop neće mnogo menjati tim. On je nedavno rekao da novi igrači nisu još spremni za engleski fudbal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
äxwell
Friday, 07.09.2018
19:38

Nije Klop glup..Ocigledno je vidio da momku treba vise vremena da se adaptira na sistem i ekipu..I zato ga nije forsirao..Isto je radio sa Oxom i Robertsonom! Zato ce sada u ovom gustom rasporedu doci kao kec na desetku..Pogotovo u ovim vrucim gostovanjima Celziju i Sparsima gdje ce mu trebati neko sa njegovim defanzivnim karakteristikama.

avatar
MarioJ
Friday, 07.09.2018
16:57

Nesto je tu cudno. Prosao sve pripreme, 9 meceva odigrao a od pocetka sezone ni minuta. 44 miliona funti?!

avatar
_mladen_
Friday, 07.09.2018
18:03

Nije cudno, jer Klop nije hteo da ga forsira na silu. Videlo se na pripremnim da mu nije sasvim jasno sta jedan zadnji vezni mora da radi u timu Liverpula. Nakon ove pauze, videcemo i njega. :)

avatar
NikkiCFC
Friday, 07.09.2018
18:21

Nema kvalitet za prvu postavu, zato ga niko nije ni trazio.

avatar
Kralj Stiven
Friday, 07.09.2018
16:28

U ovako teskom i gustom rasporedu igrace on sigurno :D