FA kup - "Svrake" se provukle protiv drugoligaša, Stouk ispao u goleadi!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 15.01.2019.
23:50
Izvor: Sportske.net

Njukasl je tek nakon produžetaka uspeo da ostvari trijumf.

screenshot: Twitter.com
screenshot: Twitter.com

Povezane vesti

Danas su odigrane tri revanš meča treće runde engleskog FA kupa.

Najuzbudljivije je bilo u Blekburnu gde je Njukasl nakon velike borbe i produžetaka uspeo da se plasira u narednu fazu takmičenja, na kraju je bilo 4:2. Ekipa Rafe Beniteza je povela već u drugom minutu preko Šona Longstafa, a prednost je udvostručio Kalum Roberts u 22. minutu. Usledio je potom period sjajne igre nekadašnjeg prvaka Premijer lige koji je preko Adama Armstronga u 33. i Daraga Lenihana u poslednjim trenucima prvog dela meča uspeo da izjednači.

Kako u drugom poluvremenu nije bilo golova, igrali su se produžeci u kojima su "Svrake" uspele da izbegnu eliminaciju golovima Hoselua u 105. i Pereza Ajozea minut kasnije. Naredni protivnik ekipe Rafe Beniteza u FA kupu biće Votford.

Šefild Venzdej je eliminisao Luton rezultatom 1:0, a čovek odluke bio je Athe Nuhiu u 46. minutu meča. Član Čempionšipa će se u narednoj rundi sastati sa Čelsijem.

Stouk je na svom terenu neprijatno iznenadio navijače pošto je poražen od trećeligaša Šruzberija sa 3:2. Domaćin je nakon prvih 45 minuta imao veliku prednost od 2:0 golovima Tajrisa Kembela u 20. i 36. minutu, ali Šruzberi je uspeo da u drugom poluvremenu u potpunosti preokrene rezultat u razmaku od samo deset minuta.

Prvi je pogodio Džejms Bolton u 71, zatim Feđđiri Okenabirhi u 77. minutu sa penala, a četiri minuta kasnije i Džejms Lorens. Ekipa iz Lige 1 će snage ukrstiti sa Vulverhemptonom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke