FA kup: Milvol bio na pragu čuda, Brajton uz puno sreće do produžetaka, nakon penala i do "Vemblija"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 17.03.2019.
17:51
Izvor: Sportske.net

Odigran je i poslednji četvrtfinalni susret najstarijeg takmičenja na svetu, u polufinalu ćemo gledati samo ekipe iz Premijer lige.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Milvol je na "Denu" dočekao ekipu Brajtona, nakon 90 minuta nije bilo pobednika, pa se otišlo u produžetke, a kako u dodatnih 30 minuta nije bilo pogodaka, penali su odlučivali. Nakon 120 minuta bilo je 2:2 (2:2).

U prvom delu nije bilo golova, da bi domaćin poveo u 70. minutu, Vilijams je izveo korner sa leve strane, najbolji u skoku bio je Pirs, koji donosi prednost "Lavovima". 

Otišlo se u dodatnih pola sata, golova nije bilo, ali je Milvol u 119. minutu ostao sa igračem manje, kada je Ferguson zbog gluposti zaradio direktan crveni karton.

A onda, u poslednjem minutu, Lokadija postiže gol, ali je on poništen zbog navodnog ofsajda, situaciju pogledajte OVDE i procenite sami da li su "Galebovi" oštećeni.

Kako promene rezultata ipak nije bilo, penali su odlučivali.

Iskusni Glen Marej je otvorio penale promašajem, Vilijams je doneo prednost Milvolu na samom startu. Pogađali su potom Lokadija, Marč i Preper za Brajton, kao i Tanklif i Leonard za Milvol, ali je Romeo promašio penal u četvrtoj seriji, pa je rezultat bio izjednačen.

U petoj seriji pogađaju Stivens i Morison, Dank otvara šestu seriju pogotkom, da bi Kuper promašio penal i poslao ekipu iz Premijer lige u polufinale FA kupa.

Ranije su plasman među četiri najbolje ekipe izborili Votford, Mančester siti i Vulverhempton, večeras je žreb, pa ćemo saznati ko će se sastati u polufinalnim duelima na "Vembliju".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFC 19-ta
Monday, 18.03.2019
09:30

Sta napravi golman ovog kultnog kluba. Zamisli da ih je zrijeb doveo Chelsea-ju u polufinalu. Film.

avatar
Man united
Monday, 18.03.2019
18:40

Football Factory :P