FA kup - Mančester Siti lagano do polufinala

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.06.2020.
21:23
Izvor: Sportske.net

Prelak zalogaj za ekipu Pepa Gvardiole.

EPA-EFE/Owen Humphreys/NMC
EPA-EFE/Owen Humphreys/NMC

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Sitija plasirali su se u polufinale FA kupa pošto su danas u gostima pobedili Njukasl rezultatom 2:0 (1:0).

Siti je bez mnogo problema pobedio Njukasl golovima Kevina De Brujnea i Rahima Sterlinga, a koliko su gosti bili dominatni pokazuje podatak da su u prvom poluvremenu pucali iz svih oružja, pošto je svaki igrač Sitija ili šutirao ili asistirao za šut svom saigraču. S druge strane, Njukasl je imao 18% posed i bez udarca u okvir gola.

Ipak, Siti je do vođstva došao tek u finišu prvog poluvremena kada je De Brujne bio precizan sa bele tačke, za svoj 100. pogodak u klupskoj karijeri.

U drugom poluvremenu, isti scenario, igra mačke i miša, Siti je držao loptu samo na polovini rivala i čekao priliku da postigne drugi gol.

To se dogodilo u 68. minutu kada je Fil Foden proigrao Sterlinga, a ovaj postigao pogodak za nedostižnih 0:2.

Njukasl je imao samo jednu veliku priliku i to preko Dvajta Gejla, koji je propustio zaista pravi zicer sredinom drugog dela igre i to je bilo sve od domaćih.

Siti je do kraja čuvao i snagu i rezultat, mogao je lagano da postigne još koji pogodak, ali promene nije bilo.

U polufinale su se ranije plasirali Mančester Junajted, Arsenal i Čelsi.

baner 12

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 28.06.2020
21:31

Znaci poker ove sezone nad malim celsijem hahaha pa kako ce nam jos jedan poraz preziveti plastikaneri, bas nas hoce zreb ove sezone a u finalu opet samaranje malih komsija

avatar
NIKE
Sunday, 28.06.2020
22:09

Male komšije i Chelsea ce i naredne godine igrati LS kao i ove a propala dinastija Glejzera na čelu sa šoferom Solserom ce opet igrati sa Laskom, Twenteom, Partizanom i ostalim klubovima Unitedovog nivoa😜

avatar
Dimebag Darrell
Monday, 29.06.2020
08:04

Luciferu, puno mi je drago sto si prihvatio moje kritike i vjezbao pravopis dok je bilo ovo vrijeme korone. Daleko je to jos od dobrog, ali vidim da si naucio zarez da koristis i to cak sa razmakom posle njeg, svaka cast!

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 28.06.2020
23:03

Smes da se kladis da cemo opet da vas pobedimo? Drugu opkladu da sklopimo da ce junajted igrati ls sledece sezone, aj da vidim dali imas petlju, evo sam biraj u sta se kladimo, ili si samo jak na recima