FA kup: Hrabri Njuport pokazao zube, "Građani" ipak ubedljivo do četvrtfinala

Autor: Nikola Miloradović
subota 16.02.2019.
20:29
Izvor: Sportske.net

Niželigaš ipak nije izdržao protiv aktuelnog šampiona.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija izborili su plasman u četvrtfinale najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu, kako su slavili protiv ekipe iz Lige Dva, Njuporta, sa 1:4 (0:0).

Pokazali su zube domaći fudbaleri protiv daleko kvalitetnije ekipe, prvi su ipak pripretili gosti iz Mančestera, Marez je tukao po sredini gola, pa je Dej uspeo da interveniše.

A onda, 14. minut, akcija Njuporta iz auta, lopta je nekako došla do Bekinsona, koji je bio gotovo sam pred golom Sitija, tukao je glavom, ali je Ederson sjajnom intervencijom sačuvao mrežu.

U 34. minutu velika šansa za Sanea, ali Nemac pogađa okvir gola iz dobre pozicije.

Otišlo se na odmor bez golova, da bi nakon sedam minuta igre u nastavku Siti konačno došao do gola, Sane je pobegao po levoj strani, snažno je šutirao, golman Dej kači loptu, ali ona ipak odseda u njegovoj mreži, 1:0 za "Građane". 

Šest minuta kasnije nova šansa, Marez je dobro šutirao, ali je pogodio stativu.

A onda, sjajan prodor Fila Fodena u 75. minutu, na kraju je uputio udarac i uz malo sreće matirao Deja, koji je opet kačio loptu, ali je potom morao da je vadi iz mreže, 2:0.

Igrao se 88. minut, kada je hrabri Njuport došao do pogotka i to fantastičnog. Amond je iskoristio slabu interveniciju odbrane Sitija i lukavim lob udarcem matirao Edersona za 2:1. Tako je Amond postigao gol na svakoj utakmici Njuporta  u FA kupu ove sezone.

Ipak, nije bilo drame, kako je samo dva minuta kasnije Fil Foden, nakon još jednog lepog prodora, postigao svoj drugi gol na utakmici, za 1:3 u korist Mančester sitija.

Konačan rezultat postavio je Rijad Marez, pogotkom u četvrtom minutu nadoknade.

Pre "Građana" su plasman u četvrtfinale izborili i Milvol, Brajton i Votford, a njima će se među osam najboljih priključiti pobednici sledećih duela:

Svonsi - Brentford
Čelsi - Mančester junajted
Donkaster - Kristal Palas
Bristol siti - Vulverhempton


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke