FA Kup - Čelsi istopio 'čelik', Bane asistent

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.01.2016.
16:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u šesnaestinu finala FA Kupa pošto su u nedelju savladali trećeligaša Skantorp koji se nije obrukao na "Stamford Bridžu".

Beta/AP Photo/AlastairGrant
Beta/AP Photo/AlastairGrant

Povezane vesti

Aktuelni šampion Engleske uspešno je startovao u četvrtom takmičenju u kojem će se ove sezone boriti za najviše ciljeve.

Čelsi je u trećem kolu FA Kupa kao domaćin savladao trećeligaša Skantorp rezultatom 2:0 (1:0) obezbedivši tako plasman u šesnaestinu finala pomenutog takmičenja.

Ne može se reći da je Čelsi igrao u kombinovanom sastavu pošto minorne promene u timu poput izostanka Nemanje Matića, Džona Terija i Tiba Kurtoe nisu značajnije uticale na igru "Plavaca".

Vodeći pogodak za Čelsi postigao je Dijego Košta već u 13. minutu susreta i to na asistenciju Branislava Ivanovića koji je i danas bio raspoložen za igru.

Tačku na trijumf domaćih stavio je rezervista Loftus-Čik golom u 68. minutu nakon što ga je Aspilikueta sjajno uposlio u visini penala a ovaj precizno šutirao u donji desni ugao protivničkog gola.

Gostujući sastav prikazao se u dobrom svetlu na "Stamford Bridžu" ali "Čelični" nisu bili u stanju da ozbiljnije priprete Čelsiju osim u završnici susreta kada su imali dve dobre šanse za postizanje gola.

Čelsi je na taj način prebrinuo svoj deo posla u trećem kolu FA Kupa, a najvažnije od svega je to što "Plavci" nisu dozvolili eventualno odigravanje uzvratne utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
West London
Sunday, 10.01.2016
19:36

Mislim da smo igrali koliko je bilo potrebno mada uvijek može bolje kurt zouma najbolji defanzivac chelsea u ovom trenutku cahill je pokazao nesigurnost diego costa polako vraća formu a RLF je pokazao 3 puta više od oscara pri tom još zabio gol mislim da se ne treba brinuti za budućnost tu su još keenedy traore musonda abraham solanke ali treba im davati priliku i ne dopustiti da pređu u druge klubove slijedi WBA na Stamford Bridge nadam se pobjedi.

avatar
The KING(guapo)
Sunday, 10.01.2016
18:56

Loftus Cik jaci od Pogbe.

avatar
Стерлинг Арчер
Sunday, 10.01.2016
18:08

Dijego zverina ! Drago mi je što je RLC dobio priliku bar malo da igra, i svakako je iskoristio, ali šteta što Kenedi i Traore nisu dobili malo više vremena, al biće prilika. Skroz solidna partija sa pola gasa, najvažnije je da igrači vraćaju samopouzdanje

avatar
MIlan Simic
Sunday, 10.01.2016
18:03

Kenedi i Cik buducnost Celsija :)

avatar
lamps8
Sunday, 10.01.2016
18:03

solidna partija kejhil ponovo najgori na terenu nadam se da ce nam doci neki stoper

avatar
Mario Götze - Return
Sunday, 10.01.2016
20:02

Stouns bi mogao, ali bih ja doveo jos jednog stopera npr Laportea...

avatar
Carina
Sunday, 10.01.2016
22:41

Za Laportea ce Bilbao traziti vise nego Everton za Stounsa, a Stouns bi se vodio kao home grown, sto mu je jos jedan plus, a ima i premijerligasko iskustvo.

avatar
lamps8
Sunday, 10.01.2016
21:32

moze dobri su,stounsa tesko prodaju povredjen im je jagelka mozda laporte.

avatar
NIKE
Sunday, 10.01.2016
17:58

Da sam Roman dao bi Hiddinku 20m godišnju plaću samo da nas vodi i narednih sezona, čovjek daje šansu i mladima, danas (Zuma, RLC, Kenedy, B Traore), igramo lijep fudbal, Kosta kad se fokusira na fudbal, ne na udaranje postane jedan od najboljih napadača na svijetu, kao što je bio u Atletiku i odmah po dolasku u plavce. Nadam se da će Azar još brzo da se vrati, Pedro mi je jako prosječan igrač, a Oskar opet dokazao da odigra 1 dobar pa 3 slaba meča i tako u krug, onaj Tešeira bi bio vrh da ga zamijeni. Zuma danas držao odbranu, Kejhil opet slaba partija, par grešaka, ali Zuma je sve ispravljao, treba nam sa Zumom jedan bolji stoper, jer legenda Teri (35) već na ljeto više nije za prvu postavu.

avatar
Carina
Sunday, 10.01.2016
17:55

Jedna rec moze da opise ovu utakmicu - otaljavanje. Jedina pozitivna stvar je gol Loftus Cika, a i to moze da padne u senku ako se Kosta povredio.