Evropski gigant gost "Čekićara" na otvaranju novog stadiona

Autor: Beta Beta
ponedeljak 25.04.2016.
15:12
Izvor: Beta

Prvi protivnik fudbalera Vest Hema na "Olimpijskom stadionu" biće šampion Italije, ekipa Juventusa, saopštio je u ponedeljak taj premijerligaš.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Vest Hem će sledeće sezone prvi put nakon 112 godina igrati van svog "Apton parka", a pre nego što se preseli na "Olimpijski stadion" ostale su mu još dve utakmice - protiv Svonsija 7. maja i protiv Mančester Junajteda tri dana kasnije.

Prvu utakmicu na novom stadionu Vest Hem će odigrati 7. avgusta protiv novog-starog šampiona Italije Juventusa koji će svojim gostovanjem uveličati jako bitan događaj za "Čekićare".

"Oduševljeni smo što će taj veliki dan za naš klub uveličati jedan od najvećih klubova na svetu", navodi se u saopštenju kluba.

Nedavno su obelodanjeni i finansijski detalji ugovora koji su čelnici Vest Hema potpisali sa Londonom, pa će prema odredbama tog dokumenta "Čekićari" nedeljno plaćati 48.000 funti za iznajmljivanje "Olimpijskog stadion".

Pre nego što je "Olimpijski stadion" stavljen u ponudu kao objekat za iznajmljivanje, uloženo je 272 miliona evra da to sportsko zdanje ispuni zahteve koje propisuje Premijer liga.

Vest Hem će na taj način za godišnju rentu u iznosu od 2.5 miliona evra igrati na "Olimpijskom stadionu" u Londonu u narednih 99 godina, na koliko je potpisan ugovor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
TirijaBlokiratiNeces
Tuesday, 26.04.2016
08:40

Dobra fora, klub koji je nekada igrao na Olimpiku gostuje klubu koji počinje da igra na engleskom Olimpiku. Šmekerski potez.

avatar
Dr Ivica Iliev
Monday, 25.04.2016
22:21

Zanimljivo...West Hem bi po meni bio dostojan protivnik Juveu,mogu da zamislim sta ce sve Payet da im radi.

avatar
Nani
Monday, 25.04.2016
15:24

nzm ali mislim da im je ovo greska..mislim da je bolje da su digli kredit i prosirili postojeci stadion koji bi bio u njihovom vlasnistvu a i mislim da ne bi bila ista atmosfera jer taj stadion ima veliku atletsku stazu i tribine su dosta udaljene..

avatar
KibaSrb
Monday, 25.04.2016
16:01

ovo je 50x povoljnija opcija od izgradnje novog stadiona slicne velicine,tako da je po meni daleko od greske...

avatar
Nani
Tuesday, 26.04.2016
12:53

da ali ti ulozi 250M u taj stadion i napravi ga i on je u tvom vlasnistvu a ti ga ovako iznajmljujes i nikad neces biti vlasnik tog stadiona.. a i po meni njima nije ptreban stadion od 80 000 mesta jer kad jedan arsenal ima stadion od 60 ne vidim cemu je potreban west hemu 80 a pri tome su duplo manji klub...I da je to tako Cels bi ga prvi zakupio jer je finansiski stabilniji a i totenhem..vec ti klubovi prave svoje stadione ili ce ih nadogradjivati.. a totenhem vec pravi stadion za sezonu 2018-19

avatar
Thierry Henry 14
Monday, 25.04.2016
19:08

Preko atletske staze će biti pokretne tribine, a ovo ne da nije greška, nego je potez vijeka što se stadiona tiče, dobili su vrhunski stadion za siću, pa nije ni čudo što su se ostali klubovi žalili.