Evropa se poklonila Dušanu "Silnom", ovo su ocene Tadićeve igre!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 06.03.2019.
08:24
Izvor: Sportske.net

Dok kastiljanski mediji opkakuju Real, ali i kažu da je Tadić odigrao jednu od utakmica za pamćenje u istoriji Lige šampiona, u drugim zemljama su zabezeknuti partijom Srbina.

AP Photo/Bernat Armangue
AP Photo/Bernat Armangue

Povezane vesti

Dušan Tadić je bukvalno plesao na "Bernabeu", ne pamti se uz Mesija i Ronaldinja da je neko tako rasturio Real kao Srbin čiji je Ajaks u četvrtfinalu Lige šampiona.

Francuski mediji kažu da je ovo neverovatna partija, a "L'Ekip" mu je poklonio "desetku" za magiju madridske noći.

"Gazeta delo Sport" je konzervativnija, proglašen je za igrača meča, dobio je 8.5, na Apeninima konstatuju da je mogao da ima veću karijeru sa ovakvim talentom, a pitaju se šta li misle u Sautemptonu kad vide ovo...

A u Engleskoj, neverica. Mediji se utrkuju u napisima da je Ajaks bukvalno za siću ukrao Sautemptonu Tadića, u izveštajima navode da je Srbin rasturio Real, a neverovatni dribling kod prvog gola, kao i pogodak vrte se u svim medijima.

Katalonci su dribling, kada je na petoparcu okrenuo Kazemira, nazvali "Tadićev rulet", a pobedu su proglasili za omaž pokojnom Krojfu.

Tadić je u holandskim medijima dobio 9.5 uz hvalospeve, njemu,  ali i De Jongu, Ajaksova partija ocenjena je kao lekcija modernog fudbala. Srbin je svoju igru nazvao utakmicom karijere, prenosi "Voetbal".

"Telegrad" donosi naslov "Čudo u Madridu", konstatuje da je ovaj Ajaks predvođen Tadićem i De Jongom od "24-karatnog zlata".

U svakom slučaju treba biti ponosan, Duća je pokazao klasu, a Ajaksu se otvaraju vrata raja, od četvrtfinala za ove momke je sve moguće...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pixi GOOL iz kornera
Wednesday, 06.03.2019
13:29

Tadic bi trebao da bude vodja nase Reprezentacije jer je klasa od igraca.

avatar
Rosso 21
Wednesday, 06.03.2019
11:33

Tadić je za Modrica ('najboljeg igrača sveta') izmislio fudbal. Tačka!

avatar
Bato C.
Wednesday, 06.03.2019
10:50
avatar
Jack Rackham
Wednesday, 06.03.2019
10:23

U pravo je vreme otisao iz Sautemptona samo je trebao preci u neki jaci klub, jacu ligu na 3, 4 godine i onda je mogao otici u Ajax ... Trenutno je na vrhuncu forme

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 06.03.2019
10:18

Tadicu svaka cast, jedna ovakva partija je dovolja u karijeri da nikad ne bude zaboravljen. Ajaks je djelovao odlicno, nema dileme da imaju materijala za velike stvari, ali ne treba zaboraviti aktuelni trenutak u kome se nalazi Real.

avatar
eldoctore
Wednesday, 06.03.2019
10:13

Dusan Tadic-tihi genije!

avatar
Mangus
Wednesday, 06.03.2019
09:29

Ovo lici na onu Monakovu sezonu. Samo da se ne raspadnu posle ove sezone