Evo šta je Barsa odgovorila na Nejmarovu želju da se vrati na "Kamp Nou"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 09.03.2018.
16:04
Izvor: Sportske.net

Spekulacije traju čitav dan, izvori iz kluba saopštili stav Barselone, navijači imaju svoje mišljenje, koji su razlog "za", a koji "protiv"?

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Posle vesti da Nejmar želi u Barselonu, naravno pojavilo se mnogo informacija, da li bi Katalonci mogli da budu zainteresovani za povratak Brazilca.

Katalonskim medijima je saopšteno od strane insajdera da klub nije a priori ni protiv, ni "za".

"Do 2019. se mnogo toga može dogoditi, ko zna kakve će promene nastupiti. Svakako da suma od 400 miliona nije prihvatljiva, a i ne verujemo da bi ga PSŽ pustio", rekao je "Mundo Deportivo" izvor iz kluba.

Neke strukture u Barsi smatraju da ih Nejmar koristi da bi požurio Real Madrid da ga dovede ovog leta.

Navijači su, makar njih dve trećine protiv. Jasno, ovo sada ne izgleda na prvu loptu kao realna solucija, ali sa druge strane kada bi se stvarno ukazala šansa, pitanje je kakvo bi bilo njihovo mišljenje.

Neki analitičari smatraju da bi Barselona bila luda ako ne bi iskoristila priliku, jer bi to značilo imati ponovo najboljeg igrača na svetu posle Mesija. Tako Pablo Planjas tvrdi da bi time bili rešeni problemi kada se Mesi povuče, a takođe bi mogli da se vrate formaciji 4-3-3 koju Valverde izbegava jer se Dembele nije uklopio. Po njemu, dolazak Grizmana je više zamena za Suareza, a ne mesto koje bi Francuz popunio umesto Nejmara.

Gabrijel Sans još jedan kolumnista je protiv povratka. On smatra da Barsa ide u drugom pravcu, da treba da nađe novi identitet, da se ne vraća na staro. Čak veruje da bi sa Nejmarom bili slabiji, jer Valverde ne bi mogao da forsira svoj sistem koji je nametnuo i koji je drugačiji od Enrikeovog.

To da li bi posle Mesija, Nejmar bio prva zvezda, ovaj komentator ne uzima u razmatranje jer kaže da nije siguran da to mesto automatski pripada Nejmaru jer je Mesi mnogo bolji igrač od njega. Nostalgija po njemu ne znači ništa, da je želeo i imao ambiciju Nejmar bi ostao u Barseloni...

Čini se da od ove priče nema ništa jer Barselona nema novca za povratak Brazilca, a takođe im nije potreban, tim pre što u ovom trenutku planiraju potpuno renoviranje sa Grizmanom i Arturom, a moraće skupo da plate novog štopera, ako Umtiti ode u Junajted, odnosno "Đavoli" plate klauzulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Akiaki15935867
Saturday, 10.03.2018
10:12

Zabjelo republikanSiti i Celzi nece 95%.nJunajted bi mozda htio i mogao.

avatar
El Nindža
Saturday, 10.03.2018
01:21

Gledano sa finansijske strane jako teško izvodljivo. A što se tiče fudbalske, naravno da bi Barsa bila mnogo jača s njim, pod uslovom da igra kao što je u Barsi igrao (PSŽ je sam sebi dozvolio cirkus). Mislim da bi većina navijača oprostila Neymar-u.

avatar
Ali baba
Friday, 09.03.2018
21:36

To je situacija otprilike ovakva: Neki bogati i ugledni advokat ili lekar, sa karijerom, ima dobru, lepu devojku. Sa druge strane, neki krezubi gilipter koji je do skora bio klosar, počne da radi sa sumnjivim supstancama i dodje do nenormalnog bogatstva. Ugledni advokat ili lekar vozi bmw m5, a krezubi se pojavi sa ferrari laferrari-jem i predmetnoj lepotici (sa oprošćenjem) zine d..e za ferrari. Ode malo sa krezubim, malo pare, malo kola, ali shvati da krezubi nema sve zube i da nema ugled u društvu, a izgleda kao i da se ne kupa bas često. Prijatelji lepotice se i dalje druže sa advokatom-lekarom, posećuju lepa mesta, slušaju lepu muziku, a ovamo krezubi odvalio lepog miću u laferrari-ju. Sad razmazena lepotica vidi da nije sve u ogromnim parama, ali je u parama, jel te i advokat-lekar ima para, pa bi da se vrati, jer ipak ugled je ugled, a svi vole da su omiljeni u elitnom društvu, a ne tamo u nekoj prčvari. Pošti, moli lepotica, ali dzaba. Što bi reko Patrik morska zvezda: ima još dosta ribe u zamrzivaču...

avatar
Armani
Friday, 09.03.2018
20:39

Barsino bogatsvo su uz messija kutinjo i dembele kojeg treba forsirati,jer ima vanserijske kvalitete...naravno da bi on sad nazad pogotovo zbog kutinja...smatram da je sad svjestan greske i da pati u sebi,ali i da ima mogucnosti ne treba ga vratiti,a njegov problem je sto vecina nema tih 400 miliona za njega a ako neko i ima toliko nece da plati,igraj u psz-u i uzivaj

avatar
puyol
Friday, 09.03.2018
18:20

Davi loptu sebičan je i ne dozvoljava igri da teče brže, na skoro svakoj utakmici izaziva incidente jer želi da ponizi protivnika . Nije igrač koji ce da postigne po 30 - 40 golova iz sezone u sezonu tj. završnica mu je slabija i od Mesija i Ronalda. I najbitnije umesto da je odmah saopštio upravi da želi da ide nećkao se mesec dana i tako doveo klub u poziciju da u smiraj prelaznog roka panično kupuje a sve zarad bonusa za lojalnost koji nije zaslužio. Kao fudbaler veliki kvalitet al kao čovek videlo se u zadnjih godinu u Barsi i Psg-u

avatar
P. S.
Friday, 09.03.2018
17:35

Smešno je reći kako Barsa ne bi bila jača (i to znatno) kada bi se vratio najbolji posle Messija. Uprkos tome ja ga nikada ne bih vratio, kao ni bilo kog igrača koji je ikada otišao iz Barse, bez obzira da li je razlog lična želja ili krivica kluba, jer da je to moglo da funkcioniše funkcionisalo bi. Ovako svako na svoju stranu i to je uvek bilo najbolje i za klub i za igrača. I bez povratka Neymara Barsa bi bila znatno jača kada bi otpustili Valverdea i doveli bar normalnog trenera (ne mora biti neka klasa),

avatar
Lecter
Friday, 09.03.2018
17:28

Nema nista od njegovog povratka u Barsu.Ne svidjaju mi se njegove karakterne osobine,ali da ima velike fudbalske kvalitete ima ih i kada bi se vratio opet bi dominirao sa Mesijem.Ispao je glup.Stetovao je jednu sezonu svoje karijere,vjerovatno ce stetovati jos jednu.Pitanje je dje ce posle toga,da li ce ga Real uzeti ili nmozda neki engleski tim.

avatar
Akiaki15935867
Friday, 09.03.2018
23:49

Koji engeski tim bi ga uzeo?

avatar
M_85
Saturday, 10.03.2018
09:56

Otici ce u Kinu ili UAE

avatar
Lecter
Saturday, 10.03.2018
00:19

Siti,Celzi,mozda Mancester J.