Evo dokaza, ovo neće biti pravi "Superklasiko"!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 06.12.2018.
16:01
Izvor: Sportske.net

Šta su samo napravili navijači River Plate...

EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI
EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Povezane vesti

Revanš susret finala Kopa Libertadores između Boke Juniors i River Plate će se odigrati devetog decembra na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu.

Nakon napada na autobus sa fudbalerima Boke i nereda na ulicama oko stadiona "Monumental" u Buenos Ajresu revanš meč finala je otkazan, nakon par dana odlučeno je da se iz bezbednosnih razloga utakmica na kojoj je River trebalo da bude domaćin odigra u Madridu.

To je probudilo veliko nezadovoljstvo u Južnoj Americi, ali odluka je donešena, a Madrid je znalački prihvatio organizaciju ove utakmice, OVDE pročitajte i zašto.

Boka i River su dobili po pet hiljada ulaznica za ovaj susreta, ali iako se očekivalo da će te karte planuti, istina je daleko drugačija.

Svih 10 hiljada karta jeste u startu prodato, ali je blagovremeno tri hiljade karata vraćeno, jer žitelji Argentine jednostavno ne mogu tek tako da plate oko dve hiljade evra, koliko je potrebno za ulaznicu, put i smeštaj u Madridu.

Fudbaleri oba tima su stigli, i Boku i River su navijači dočekali u malom broju već na aerodromu, dok su ispred hotela oba argentinska kluba imala daleko topliju dobrodošlicu od svojih navijača, ali je činjenica da će ih iz Argentine doći oko sedam hiljada blago poražavajuća.

"Bernabeu" će biti rasprodat, nema sumnje da će najglasniji biti vatreni navijači ovog kluba, ali će oni ispuniti tek delić kapaciteta stadiona Reala.

Organizatori sa druge strane nemaju brige, ljubitelji fudbala dolaze u sve većem broju svakog časa, prema izveštajima iz Španije na tribinama će biti i navijača iz Izraela i Danske.

Čini se da će vrela atmofera "Superklasika" izostati, nadajmo se da će nakon svega ove dve ekipe makar pružiti spektakl na terenu.

Treba dodati da će na tribinama stadiona "kraljevskog" kluba biti i Lionel Mesi, koji je najavio svoj dolazak, dok će Kristijano Ronaldo "Superklasiko" najverovatnije posmatrati iz udobnosti svog doma u Torinu, iako je i on poput Argentinca najavio dolazak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 06.12.2018
20:51

ako i ovima pane na pamet da ne igraju u evropi nego u americi,nema tu pravi ultrasa užas je to

avatar
Badr Hari
Thursday, 06.12.2018
18:01

I dok neko sme da se odazove na svaki poziv i ode bilo gde i kod bilo koga, dotle neko drugi mora da se krije u 'udobnostima doma svoga' od sopstvene senke. Samo još jedna od nebrojeno mnogo razlika. :D Teško bi iko mogao zamisliti Xavija, Iniestu... pa sve do Ville i Pedra da ne smeju da dođu na Camp Nou i posmatraju utakmicu zajedno sa kolegama im bivšim i sadašnjim. :D

avatar
BurzoMaradona
Thursday, 06.12.2018
17:06

Izgubice smisao, ali ako ce to sprijeciti krvoprolice i ubistva onda podrzavam i isto tako se nadam da ce utakmica biti i vise nego dobra.