Everton prekinuo Šefildov evropski san, Brajton overio opstanak

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 20.07.2020.
21:01
Izvor: Sportske.net

Odigrana su nova dva meča 37. kola Premijer lige, Šefild ostao bez Evrope.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Everton je pobedom rezultatom 1:0 prekinuo san Šefild Junajteda, koji je kolo pre kraja ostao na osmom mestu na tabeli, dok su Brajton i Njukasl odigrali bez golova - 0:0, čime su domaći obezbedili opstanak.

Šefild je imao lepu priliku da na svom stadionu sa tri boda skoči na sedmo mesto i ostane u trci za Ligu Evrope, ali su sada šanse gotovo minimalne. Vulvsi imaju dva boda više i meč manje, tako da je izvesno da neće ispustiti sedmo mesto, tačnije ako kasnije večeras pobede Kristal Palas, osiguraće novu sezonu u Evropi.

Everton je danas odigrao još jedan meč "za sebe", bez pritiska, jer je odavno u sredini tabele, daleko od Evrope i opasne zone. Tim Karla Anćelotija je želeo da prekine niz od četiri meča bez pobede i do tri boda je uspeo da dođe golom Ričarlisona.

Gol odluke pao je u prvom minutu drugog dela igre, kada je Sigurdson centrirao iz prekida, a Ričarlison je maestralno prosledio u mrežu za 0:1.

Šefild je do kraja pokušavao da dođe makar do boda, ali promene rezultata nije bilo.

U drugom večerašnjem meču Brajton i Njukasl su podelili plen, nije bilo golova, a to je rezultat po meri "Galebova" koji su i zvanično obezbedili opstanak, za šta im je bio potreban jedan bod u poslednja dva kola.
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke