Everton odneo ceo plen iz Njukasla u nadoknadi!

Autor: Boban Filipović
subota 26.12.2015.
20:29
Izvor: Sportske.net

Veoma burna i dinamična utakmica odigrana je na 'Sent Džejms Parku' u okviru 18. kola Premijer lige završena je minimalnom pobedom 'Karamela' u poslednjim sekundama.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Everton je bio bolji i konkretniji rival, imao više od igre, više lopte u nogama, pokazao više želje za pobedom, ali na osnovu propuštenih šansi 'Svrake' možda nisu zasužile da ostanu praznih šaka.

Aleksandar Mitrović je propustio najzreliju šansu na utakmici u 73. minutu, Musa Sisoko ga je pogodio u trepavicu nakon prodora po levom krilu, ali srpski rerezentativac tuče glavom pored gola iz veoma izgledne pozicije. Nema opravdanja za ovaj promašaj.

Nešto kasnije i Đorđino Vajnaldum se našao u dobroj šansi, ali je Tim Hauard bio dobro postavljen nakon njegovog pokušaja glavom.

Na drugoj strani, Romelu Lukaku je bio konstatna pretnja za gol Njukasla, Belgijanca zaista nije hteo gol, u poslednjim trenucima meča Mbemba ga je spektakularnim startom sprečio da se iskupi za prethodne promašaje i izraste u heroja utakmice, ali iz kornera koji je usledio stigla je presuda domaćinu.

Tomu Kleverliju je lopta doletela na glavu kao 'božićni poklon' nakon nedovoljno dobrog 'čišćenja', prosledio ju je bivši fudbaler Mančester Junajteda u mrežu i doneo tri boda 'Karamelama' u bukalno poslednjoj sekundi utakmice - 0:1.

Njukasl tako ostaje u opsanoj zonii prekida seriju od pri meča bez poraza, dok Everton ovom pobedom skače u gornji deo tabele.

Današnji program u Premijer ligi završava se duelom između Sautemptona i Arsenala na 'Sent Merisu'.
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke