Everton bio nadomak pojačanja koje bi spasilo Kumana?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 25.10.2017.
18:04
Izvor: Sportske.net

Holandski strateg nedavno je nakon serije loših rezultata dobio otkaz, ali je sve moglo da bude sasvim drugačije.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Ekipa sa "Gudisona" je minulog leta potrošila hrpu novca na pojačanja, stigli su u klub iz Liverpula Dejvi Klasen, Džordan Pikfor, Majkl Kin, Henri Onjekuru, Vejn Runi, Sandro Ramirez, Nikola Vlašić i Gilfi Sigurdson, ali su rezultati izostali.

Everton je trenutno na mestu koje vodi u niži rang takmičenja, ceh je očekivano platio Ronald Kuman.

Čini se da je najveći problem "Karamela" bila realizacija, Lukaku je otišao u Mančester Junajted, a adekvatna zamena nije dovedena.

Ipak, Kuman je imao plan da angažuje igrača koji bi dostojno zamenio Belgijanca, a to je dokazao i mladi hrvatski internacionalac Nikola Vlašić, koji je u smiraj prelaznog roka stigao na "Gudison Park".

Vlašić je u novom klubu dobio dres sa brojem 27, iako je u startu želeo drugi broj.

"Broj 27 je bio slobodan, želeo sam 8, ali to je broj Rosa Barklija, dok je klub čuvao 19 za Dijega Koštu", rekao je Vlašić.

Dijego Kosta

Dakle, u Evertonu su prelazni rok hteli da kompletiraju angažovanjem Dijega Košte, postojala je priča da ga dovedu na pozajmicu do januara, kada bi se preselio u madridski Atletiko, ali do realizacije transfera nije došlo.

Košta je potom dogovorio prelazak u redove "Jorgandžija", a individualnim treninzima će do nove godine pokušavati da održi/stekne formu.

Nema sumnje da bi Everton sada gledali na nekom daleko višem mestu na tabeli Premijer lige, da je Košta došao makar na pozajmicu do zimskog prelaznog roka, a isto tako je jasno da bi Kuman i danas bio šef struke na "Gudisonu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Wednesday, 25.10.2017
22:42

Ja sam lepo rekao da Everton nema sanse da dodje do top cetri, kao sto su mnogi prognozirali. Ma da nisam ocekuvao da ce ovako Kuman zavrsiti.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 25.10.2017
19:31

Moguce da je Celsi namerno cekao da prodje prelazni rok kako bi ga prodali Atletiku kako bi ovaj trunuo 4 meseca bez fudbala.

avatar
Carina_11303
Wednesday, 25.10.2017
18:21

Oni mogu da čuvaju i desetku za Mesija i sedmicu za Ronalda, ne znači da su blizu da ih dovedu.