EURO (kval.) - "Zmajevi" namučili Italijane, Grci neprijatno iznenadili

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 11.06.2019.
22:44
Izvor: Sportske.net

Zanimljivi mečevi u kvalifikacijama za EURO, posebno onaj u Torinu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Grupa H

Andora - Francuska 0:4
Island - Turska  2:1
Albanija - Moldavija 2:0


Albanija je stigla do veoma bitne pobede u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo i to protiv Moldavije na svom terenu.

Čikaleši je bio strelac prvog gola na ovom meču, postigao ga je u 66. minutu, drugi je postignut u trećem minutu nadoknade i delo je Ramadanija.

Island je pokazao da je noćna mora za Turke, i danas su uspeli da ih pobede i da tako naprave bitan korak ka plasmanu na EP.

Oni su slaili sa 2:1, a sva tri gola smo videli u prvom poluvremenu. Prvo je Sigurdson u 21. minutu savladao protivničkog golmana, da bi isti igrač 11 minuta kasnije doneo veliku prednost svom timu. Smanjenje rezultata gostima doneo je Tokoz u 40. minutu.

Francuzi su lagano završili posao, kao što se očekivalo. Igrali su na gostovanju Andori, već u prvom poluvremenu su rešili pitanje pobednika. Mbape u 11, Ben Jeder u 30. i Tovan u 1. minutu nadoknade prvog dela su bili strelci, a konačnih 0:4 postavlja Kurt Zuma.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Grupa J

Italija - BiH 2:1
Lihtenštajn - Finska 0:2
Grčka - Jermenija 2:3


Jedan od najzanimljivijih duela igran je na stadionu "Alijanc" u Torinu gde je Italija dočekala Bosnu i Hercegovinu, a rezultatom su zadovoljniji domaći koji su zadržali maksimalan učinak.

Daleko od toga da su imali lak zadatak.

Edin Džeko je doveo goste u prednost u 32. minutu, da bi Insinje u 49. izjednačio. Italijani su imali dosta prilika za gol, napadali su, ali su se gosti uspešno odbranili i umalo sa bodom otišli kući. Da ne bude tako postarao se Marko Verati koji je postigao gol u 86. minutu.

Finska je uspešno prebrodila gostovanje Lihtenštajnu. Reprezentacija sa severa Evrope je slavila golovima Pukija u 37. minutu i Kalmana u 57. minutu.

Grci su neprijatno iznenadili svoje navijače. Oni su na svom terenu poraženi od Jermenije, a već nakon prvog poluvremena su imali dosta razloga za brigu.

Karapetian je doveo goste u prednost, Gazarijan je povisio na 0:2, a nakon odlaska na odmor, domaći su se koliko-toliko konsolidovali i postigli gol u pravo vreme, u 54. minutu preko Zeke.

Ipak, Barsanjan pogađa za 1:3, nije vredeo ni gol Fortunisa pred kraj meča, pa je Jermenija uzela sva tri boda večeras.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke