Euro (kval.) - Turci demolirali Moldaviju

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 25.03.2019.
19:53
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv trijumf reprezentacije Turske u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

EPA/SHAWN THEW
EPA/SHAWN THEW

Povezane vesti

Reprezentacija Turske je maksimalna nakon prva dva kola, nakon pobede protiv Albanije (2:0), slavili su na stadionu u Eskišehiru protiv Moldavije sa ubedljivih 4:0 (2:0).

Igrao se 24. minut kada su došli do prednosti, Čalhanoglu je uhvatio "makazice" u kaznenom prostoru rivala, nije najbolje zahvatio loptu, ali je na njegovu sreću ona pala pred Kaldirima, koji sa 10ak metara postiže gol za 1:0. 

Imali su Turci još par prilika preko Tosuna do odmora, ali je golman Moldavije Košelev uspeo da sačuva mrežu.

Otišlo se na odmor sa 2:0, da bi nakon sedam minuta igre u nastavku Burak pao u kaznenom prostoru Moldavije, sudija je pokazao na kreč.

Iskusni napadač Bešiktaša je preuzeo odgovornost, ali se još jednom ponovilo nepisano pravilo da igrač nad kojim je napravljen penal ne treba da ga izvodi, sačuvao je Košelev mrežu, ostalo je 2:0.

Ipak, iz kornera koji je usledio, Turska dolazi do trećeg gola, Tosun je dobro skočio pred golom rivala, postigao drugi gol na utakmici za 3:0.

Nastavili su Turci da napadaju, da bi vezista Kajzerija Deniz Turudž upisao drugu asistenciju na utakmici, ovoga puta je u trepavicu pogodio Ajhana, koji glavom postiže četvrti gol za domaću selekciju na utakmici.

Do kraja nije bilo promene rezultata, ubedljiv trijumf Turske, koji je mogao da bude i daleko ubedljiviji, da golman Moldavije Košelev nije imao pet odbrana.

Nakon dva kola, Turci maksimalni, uz gol razliku 6:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke