Euro (kval.) - Švajcarci startovali pobedom

Autor: Nikola Miloradović
subota 23.03.2019.
16:59
Izvor: Sportske.net

U okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, selekcija Švajcarske upisala je sva tri boda na gostovanju.

EPA-EFE/ENNIO LEANZA
EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Povezane vesti

Gruzija je u Tbilisiju dočekala "Sajdžije", gosti su slavili sa 0:2 (0:2) i tako na najbolji način otpočeli kvalifikacije za Euro.

Na samom startu dobra prilika za Švajcarce, sa ivice kaznenog prostora je tukao Rikardo Rodrigez, ail je Lorija uspeo da ukroti njegov udarac.

Otišlo se bez golova na odmor, da bi nakon osam minuta igre u nastavku domaćoj selekciji pripretio Gavranović, ali je glavom tukao pored gola.

Ipak, samo četiri minuta kasnije, odbrana Gruzije ostavlja previše prostora Cuberu, koji preciznim udarcem iz kaznenog prostora matira Loriju i donosi prednost gostima.

Pripretio je potom Embolo, ali napadač Šalkea nije uspeo da povisi prednost "Sajdžija", da bi blizu izjednačenja Gruzini bili u 73. minutu, kada je Gvilija raspalio po lopti iz velike udaljenosti, ali je ona proletela sa spoljnje strane desne stative.

Švajcarci dolaze do dva gola prednosti u 80. minutu, strelac je bio talentovani Denis Zakarija, nakon odbitka.

Na kraju pobeda Švajcarske u prvom susretu u okviru grupe D.

Gruzija: Lorija, Kakabadze, Kočolava, Kašija, Tabidze (Kvirkvelia), Kvekveskiri, Vako, Kankava, Gvilia, Ananidze (Kačarava), Kvilitaja (Lobjanidze)

Švajcarska: Zomer, Lihtštajner, Šer, Akanđi, Rodrigez, Embolo (Štefen), Zakarija, Džaka, Frojler (So), Cuber, Gavranović (Ađeti)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke