EURO (kval.) - Španci i Norvežani do boda u nadoknadi, Farani pobedili!

Autor: Stefan Matić
utorak 15.10.2019.
22:43
Izvor: Sportske.net

Izrael je bio ubedljiv protiv Letonije.

EPA-EFE/Anders Wiklund/TT
EPA-EFE/Anders Wiklund/TT

Povezane vesti

Rumunija i Švedska posustale u samoj završnici ipak obereprezentacije imaju šanse za dalji plasman, Farska Ostrva"srušila" Maltu! Španija se ovim bodom kvalifikovala za EURO2020.


Grupa G

Izrael - Letonija 3:1

Izraelci su uspeli da ubedljivo slave u utakmici bez rezultatskog značaja. Domaćin je dobio derbi začelja zahvaljujući golovima Dabura koji se dva puta upisivao i Zahaviju, dok su gosti uspeli da se upišu na semafor zahvaljujući Kamešu pri kraju prvog dela igre.

Grupa H

Farska Ostrva - Malta 1:0

Domaćin je uspeo da dođe do svog prvog trijumfa u tekućim kvalifikacijama, gosti su pali u 71. minutu zahvaljujući golu Baldvinsona na asistenciju Olsena. Ovim trijumfom dve ekipe su rotirale svoje pozicije, tako da su Farani sada predzadnji a Maltežani zadnji u grupi H. Oba tima imaju po tri boda.

Švedska - Španija 1:1

U prvom delu igre nismo videli golove, ali zato jesmo odlične golmanske intervencije na obe strane. Prvo je Robin Olsen u prvih petnaestak minuta imao dve odlične intervencije posle šuteva Alkantare i Rodrija. Sa druge strane De Hea je odlično reagovao u 30. minutu posle šuta Kuaisona.

Promenu rezultata smo videli samo pet minuta po povratku sa pauze. Markus Berg tek iz trećeg puta uspeva da savlada De Heu, Švedska vodi sa 1:0 u pedesetom minutu.


U nastavku meča vidimo nervoznu igru obe strane i sijaset žutih kartona, ali uporni gosti stižu do izjednačenja na samom kraju. Igrao se 92. minut kada šut Fabijana Ruiza u gol sprovodi Rodrigo, Španija je izjednačila na 1:1.

Rumunija - Norveška 1:1

U prvom poluvremenu nismo videli golove, svoje prilike su propustili Odegard u gostujućoj strani, sa druge strane napadači Puškaš i Mitrita ne koriste svoje prilike za vođstvo domaćih.

Odličnu priliku je imao Puškaš u drugom delu igre. Ipak napadač ne uspeva da iskoristi penal u 52. minutu golman gostiju Jarstein je sjajno pročitao udarac glavnog napadača Rumunije. Na sreću domaćih navijača Rumunija postiže gol za vođstvo u 62. minutu preko Mitrite, 1:0.

Delovalo je da će Rumunija osvojiti velikih tri boda, ali rezervista Sorlot donosi izjednačenje u 92. minutu odličnim udarcem glavom. Ovo je ujedno bila i zadnja promena rezultata.






Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke