EURO (kval.) - Francuska lider, Turska ipak savladala hrabru Andoru!

Autor: Stefan Matić
subota 07.09.2019.
22:45
Izvor: Sportske.net

Trikolori odličnom partijom preuzeli prvo mesto grupe H.

EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Svetski šampion savladao Albaniju sa ubedljivih 4:1, sa druge strane Turska pred sam kraj meča uspela da slavi sa minimalnih 1:0 protiv Andore.

U Istanbulu na "Vodafon Parku" domaći su odmah krenuli odmah u inicijativu.

Redom su se ređale prilike ofanzivaca Turske, ali je sve to skupljala odbrana Andore ili je sjajno intervenisao golman Gomes. Prvi deo igre se završio 0:0 iako je domaća selekcija imala neverovatnih petnaest šuteva ka golu gostiju.

Drugo poluvreme je preslikan prvi deo igre. Ponovo vidimo napade Turske, ali domaći igrači nikako ne uspevaju da stignu do gola vrednog tri boda.

Andora ipak nije uspela do kraja da se odbrani i osvoji svoj prvi bod u kvalifikacijama, junak Turske je ovog puta Ozan Tufan koji postiže gol za pobedu u 89. minutu!

Francuska je ugostila reprezentaciju Albanije u Parizu, meč je kasnio desetak minuta pošto je na početku utakmice puštena himna Andore umesto Albanije što su gosti veoma burno podneli.

Ipak kada je meč počeo odmah se videla razlika u klasi između dva protivnika.

Poveli su "galski petlovi" preko Komana već u osmom minutu, igrač minhenskog Bajerna je iskoristio odličnu asistenciju Varanea. Dvadeset minuta kasnije i Žiru se upisuje u strelce, koristi asistenciju još jednog igrača Bajerna ovog puta Lukasa Ernandeza sa levog boka.

Grizman je mogao u 37. minutu da donese 3:0, ali igrač Barselone pogađa prečku iz penala.

Kingsli Koman se upisuje u strelce još jednom, svoj drugi gol a treći za Francusku postiže u 68. minutu. Tačku na meč stavlja Ikone, koji je upravo zamenio Komana, mladom Francuzu je trebalo samo osam minuta na terenu kako bi postigao gol i postavio 4:0 za domaćina. 

Albanija ipak stiže do gola za utehu, penal koristi Cikaleši u devedesetom minutu i tako postavlja konačnih 4:1.


     
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke