Euro 2020 (kval.) - Španija zahvaljuje penaldžijama, Slovenija bacila "petardu", preokret u Bugarskoj!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 10.06.2019.
22:50
Izvor: Sportske.net

Sigurne pobede za Irsku, Srbiju, Ukrajinu i Dansku.

Epa/Anatoly Malatsev
Epa/Anatoly Malatsev

Povezane vesti

Grupa A

Bugarska - Kosovo* 2:3
Češka - Crna Gora 3:0


Reprezentativci Bugarske su doživeli poraz na domaćem terenu. Gosti u Sofiji su poveli preko Rašice da bi Popov u 43. minutu i Dmitrov u 55. minutu ipak doveli domaćine u vođstvo, međutim Muriki u 64-om i Rašani u 93-om minutu donose veliki preokret gostima.

Češka je kao domaćin stigla do važnih bodova, pobedili su Crnu Goru sa 3:0, golovima Jankta u 18. minutu i autogolom Kopitovića na početku drugog poluvremena. Trijumf je overio Patrik Šik golom iz penala u 82. minutu.         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Grupa B

Ukrajina - Luksemburg 1:0
Srbija - Litvanija 4:1

Ukrajina se minimalnom pobedom izdvojila na poziciji broj jedan u grupi B, Jaremčuk je već u šestom minutu postigao gol za nova tri boda.

Srbija je ugostila Litvaniju na praznim tribinama "Rajka Mitića" i slavila sa 4:1, domaćinima je bilo dovoljno prvo poluvreme za dostizanje ubedljive prednosti. Više o samom meču Srbije OVDE.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

Grupa D

Irska - Gibraltar 2:0
Danska - Gruzija 5:1


Irska je slavila autogolom Čipolinija u 29. minutu i golom Brejdija u samoj završnici meča, čime je zauzela poziciju broj jedan.
Danska je slavila zahvaljujući dvostrukom strelcu Dolbergu, zatim golovoma Eriksena i Poulsena, rezervista Braitvajt je u 93. overio ubedljiv trijumf domaćina. Gosti su jedini gol postigli u 25. minutu preko Lobjancea.
  
    Grupa F

Farska Ostrva - Norveška 0:2
Malta - Rumunija 0:4
Španija - Švedska 3:0

Norveška je zahvaljujući dvostrukom strelcu Jonsenu stigla do prve pobede u tekućim kvalifikacijama, napadač je postigao golove u 49-om i 84-om minutu meča.

Rumunija je sav posao završila već u prvom poluvremenu kada su postigli tri gola. Puskaš je otvorio seriju u sedmom minutu, isti igrač je postigao svoj drugi gol u 29-om minutu da bi Čipcii pet minuta kasnije postigao i treći gol za goste. Man je postigao i četvrti gol za goste u samoj završnici meča.

Španija je tek u drugom poluvremenu srušila otpor Šveđana i to zahvaljujući svojim penaldžijama. Prvo je Ramos bio siguran egzekutor najstrože kazne u 64. minutu da bi se i Alvaro Morata dvadeset minuta kasnije na isti način upisao u strelce.  Ojarzabal se potom postiže i treći gol za "Crvenu furiju" u 87. minutu meča.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         
Grupa G

Severna Makedonija - Austrija 1:4
Poljska - Izrael 4:0
Letonija - Slovenija 0:5

Makedonci su samo u prvom poluvremenu pružali otpor, taj deo igre se završio nerešeno 1:1 da bi u nastavku Marko Arnautović sa dva gola u dvadeset minuta doneo pobedu gostima. Četvrti gol za Austriju je postigao Laimer u 86. minutu.

Poljska je u derbiju grupe G lako savladala Izrael sa 4:0 i tako zadržala maksimalan učinak. Po gol za domaću selekciju u Varšavi su postigli Pjontek, Levandovski, Grosicki i Kadzior.

Slovenija je završila posao već u prvom poluvremenu kada prednost od 4:0 donose dvostruki strelci Crnigoj i Iličić. Zajc je početkom drugog poluvremena zaokružio petardu u 47. minutu za ubedljiv trijumf gostiju.
         
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
         

 

 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 10.06.2019
23:18

Ako je ovo sigurna pobeda za ukrajinu, sta je tek onda nesigurna:-D:-D:-D

avatar
DRUG OSTOJA
Monday, 10.06.2019
23:00

Ukrajina dala 1 gol luksemburgu, a nama 5.