Euro 2020 (kval.) - Maksimalni Italijani drugi učesnik EP, bod koji neće boleti Špance, kiks Jermenije za radost Bosne!

Autor: Nikola Miloradović
subota 12.10.2019.
22:48
Izvor: Sportske.net

Nakon Belgije i reprezentacija Italije obezbedila je učešće na Evropskom prvenstvu koje se održava naredne godine u 13 različitih zemalja.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

Grupa F

Farska Ostrva - Rumunija 0:3
Malta - Švedska 0:4
Norveška - Španija 1:1


Rumunija je slavila nešto ranije protiv Farskih ostrva, više OVDE.

Šveđani su spakovali "poker" golova na gostovanju na Malti, domaćina je načeo Danijelson u 11. minutu, da bi u 58. iz penala Sebastijan Larson duplirao prednost Skandinavaca.

Usledio je osam minuta kasnije autogol Agijusa, da bi Larson novim precizno izvedenim udarcem sa kreča postavio konačan rezultat u 71. minutu.

Norveška je apsolutno zasluženo došla do boda protiv Španije, nesrećno su primili gol na startu drugog poluvremena, ali su hrabro napali favorizovanog rivala i došli do vrednog boda.

Španci su poveli u 47. minutu, Saul Njigez je tukao sa ivice kaznenog prostora, bio je to snažan šut, ali je Jarštajn morao bolje da reaguje, lopta mu je prošla kroz ruke i završila u mreži.

Usledili su napadi Norvežana, nisu uspevali da dođu do gola, da bi u nadoknadi vremena Kepa oborio Elabdelauija u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na kreč i golmanu Čelsija pokazao žuti karton, da bi precizno udarac sa bele tačke izveo napadač Bornmuta Džošua King.

Norveška je zadržala šanse za plasmana na kontinentalnu smotru, Španci neće dugo tugovati zbog ovog remija, kako imaju pet bodova više od drugoplasirane Švedske na tri kola do kraja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Grupa J

Bosna i Hercegovina - Finska 4:1
Italija - Grčka 2:0
Lihtenštajn - Jermenija 1:1


Nešto ranije danas Bosna je bila veoma ubedljiva protiv Finske u Zenici, više o tom susretu OVDE.

Italija je pobedom nad Grčkom obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo, vezali su i sedmu pobedu i pobegli Fincima na devet bodova tri kola pre kraja.

Poveli su u 63. minutu, Buhalakis je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, da bi precizno najstrožu kaznu izveo vezista Žoržinjo.

Pobedu je 15 minuta kasnije overio krilni fudbaler Juventusa Bernardeski, na asistenciju svojeg klupskog kolege Leonarda Bonućija.

Lihtenštajn je odradio veliki posao za selekcije Finske i Bosne i Hercegovine, kako su remizirali kod kuće sa Jermenijom.

Favorizovani gosti su poveli preko Barsegjana u 19. minutu, da bi Janik Frik poravnao rezultat u 72. minutu i tako doneo drugi bod selekciji Lihtenštajna.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Rodrigoo
Saturday, 12.10.2019
23:00

Kako su moćni novi dresovi žabara. Biće to fina ekipa za Euro.

avatar
deki trbic
Sunday, 13.10.2019
12:31

axaxxaxaxaaxaxax kako da ne, kog dobrog igraca imaju?

avatar
REVØLT
Monday, 14.10.2019
09:19

Bice fina ekipica, ali, dresovi su im bezveze:-D