Euforija jenjava, a sad na scenu stupa Mamić - Šta je sa njegovim zaslugama za hrvatsko srebro na Mundijalu?

Autor: Darko Mitrović
petak 20.07.2018.
20:17
Izvor: Sportske.net, avaz.ba

Mundijal je ispratio iz Međugorja, gde se i dalje nalazi posle osuđujuće presude koja mu je nedavno izrečena u Hrvatskoj.

BETAPHOTO/HINA/DS
BETAPHOTO/HINA/DS

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske je na Mundijalu u Rusiji ostvarila istorijski uspeh, stigla je do finala sa Francuskom koje je izgubila sa 4:2, ali je igrom tokom čitavog šampionata oduševila fudbalski svet.

Zdravka Mamića ovoga puta nije bilo na licu mesta, uz reprezentaciju, a posle fantastičnog rezultata koji je ostvarila selekcija Zlatka Dalića, popularnom ''Maminju'' je krivo što sada svi zaboravljaju i njegove zasluge za ovaj istorijski uspeh.

Na ovu i brojne druge teme Mamić je govorio u intervjuu za sarajevski ''Dnevni avaz''.

"U Dinamu sam 48 godina. Nazivali su me najmoćnijim čovekom u hrvatskom fudbalu. Valjda i ja imam neke zasluge u uspehu reprezentacije. Iako vidim da me ne spominju.

Međutim, neosporno je da je ovo kulminacija našeg uspeha kroz baze koje smo napravili. Pa ja sam decu poput Modrića, Lovrena, Kovačića i Ćorluku doveo kao izbeglice iz Bosne i Hercegovine. To su neosporne činjenice.

Vidite, ja sam te momke učinio milionerima. Bio sam im poput očeva. Međutim, niko ništa. Svi nekome zahvaljuju. Mene nitko ne spominje. Niko ne spominje ni Šukera ni Mamića.

Moram biti iskren i kazati - prisutan je strah. Ne smeju nas hvaliti jer bi pojedinci bili izvrgnuti napadima", zaključio je Mamić.

Ne krije da ga sve to veoma pogađa, da je veoma tužan zbog takvog ophođenja u Hrvatskoj prema njemu, ali kada je u pitanju ostatak ''ex-Yu'' regiona, situacija je drugačija.

''Amar Osim priča o mojim zaslugama, priča Zlatko Zahovič, koji se ne može načuditi da Hrvatska ne da priznanja Mamiću. Svi me zovu. Džajić me zove. Svi me zovu i čestitaju", otkriva Mamić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
badlander
Saturday, 21.07.2018
09:53

Nije on ništa zaslužan,on je osuđeni kriminalac.

avatar
Malo veliki covek
Saturday, 21.07.2018
09:08

Mamic je mozda krao, ali dok je buo u Dinamo, Dinamo je bio redovan prvak drzave i redovan ucesnik LS, uzimao velike pare, kako od LS, tako i od prodavanja igraca, a neki od tih igraca su medju najboljima na svetu na svojim pozicijama, a za te iste igrace, pre Dinama niko nije ni cuo!

avatar
Nudzeim1983
Friday, 20.07.2018
23:04

Maminjo je kralj
Dok je bio na čelu dinama liga prvaka se gledala na maksimiru
Svakako velike zasluge i za uspjeh reprezentacije ima Mamic

avatar
NikkiCFC
Saturday, 21.07.2018
12:27