Eredivizija - Fantastičan derbi između Fejnorda i PSV-a, navijači "trikom" sačuvali pobedu domaćina!

Autor: Aleksa Blaćanin
nedelja 02.12.2018.
16:57
Izvor: Sportske.net

Derbi kakvom smo se nadali.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Četrnaesto kolo u Holandiji i derbi između Fejnorda i PSV-a. Na kraju je slavio domaćin rezultatom 2:1 (2:0).

Fejnord je uspeo da zaustavi fantastični PSV i na taj način mu naneo prvi poraz u ovogodišnjem šampionatu. Zaista su Ajaks i PSV trenutno prejaki i praktično da nema ko da im parira u holandskoj ligi. Postavljalo se pitanje da li će neko uopšte uspeti da zaustavi PSV, kada su onako lako savladali Ajaks (jedini poraz Ajaksa do sada, 3:0). Ipak, Fejnord je iskoristio verovatno i umor igrača PSV-a koji su igrali pre nekoliko dana sa Barselonom u Ligi šampiona.

Domaćin je fantastično otvorio meč, Jorgesen i Larson su doneli prednost od dva gola, a delovalo je kao da PSV nema rešenja za veoma raspoložene igrače Fejnorda. Ipak, sve se promenilo nakon poluvremena, PSV je izašao kao pravi šampion i krenuo u napad u nadi da će izbeći poraz. Fantastični Bergvajn je smanjio prednost domaćina na 1:2 u 72. minutu i bilo je jasno da nas čeka izuzetna završnica. PSV je krenuo još ofanzivnije ka golu protivnika, a možda i odlučujući momenat se desio odmah nakon postignutog gola kada je PSV imao priliku da stigne do izjednačenja.

Golman Fejnorda je uspeo da odbrani odličan šut Sinistere, ali opasnost nije u potpunosti bila otklonjena. Navijači su u tom trenutku ubacili drugu loptu na teren i sudija je morao da prekine ovu opasnu akciju. Neko je vrlo dobro "čuvao" tu loptu upravo za ovakvu situaciju.




Do kraja meča, PSV je bio znatno bolji rival ali gosti nisu uspeli da izbegnu poraz u ovom duelu.

Fejnord je ovom pobedom malo prišao vodećem tandemu, ali verovatno su se ovom rezultatu više obradovali u Ajaksu jer su sada samo na 2 boda od PSV-a. Nešto ranije upravo pomenuti Ajaks je rutinski slavio protiv Den haga sa 5:1, dok je Harakles bio bolji od Venla sa 4:1.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 02.12.2018
19:04

I to ju je bacio taman kad treba i gde treba, kakav tajming, kakva vizija.