EP, U21 - Poznati parovi, Italija i Nemačka ''ruku pod ruku'' u polufinale

Autor: Darko Mitrović
subota 24.06.2017.
22:38
Izvor: Sportske.net

Utakmicama trećeg kola Grupe C, završena je prva faza takmičenja na Evropskom U21 prvenstvu.

EPA/Andrzej Grygiel
EPA/Andrzej Grygiel

Povezane vesti

Ova grupa je, na kraju, postala jedina koja je dala dva učesnika polufinala Evropskog šampionata u Poljskoj.

To su Italija i Nemačka, koje su se večeras međusobno sastale, a ''Azurini'' su slavili sa 1:0, što je rezultat koji je odgovarao i jednima i drugima.

Takvom raspletu doprineo je i ishod na drugoj večerašnjoj utakmici, između Danske i Češke, koju su Danci dobili sa 4:2. Česi su tako propustili veliku priliku, posle ubedljive pobede nad Italijom u prošlom kolu.

Prema tome, Italija je prva u grupi sa 6 bodova, sledi Nemačka takođe sa 6, pa kao najbolja drugoplasirana iz sve tri grupe, ide u polufinale. Treća je Danska sa 3, koliko ima i poslednjeplasirana Češka.

Tako smo dobili i polufinalne parove. To su:

Engleska - Nemačka i
Španija - Italija


Pobedu Italiji za plasman u polufinale večeras je doneo Bernardeski, pogotkom u 31. minutu, posle asistencije Kijeze. S obzirom da im je rezultat druge utakmice išao u prilog, ''Azurini'' su praktično, posle vođstva, jedva čekali kraj ove utakmice, a ni Nemci, izgleda, nisu imali ''ništa protiv''.

Za to vreme, Češka je dva puta anulirala vosđtvo Danaca, vraćala sebi nadu u plasman u polufinale, ali je finiš pripao Danskoj koja je na kraju i ubedljivo slavila.

Andersen je u 23. minutu doveo Dance u vođstvo, a četiri minuta kasnije izjednačio je Patrik Šik. Novo vođstvo Danskoj doneo je Zohore u 35. minutu, a početkom drugog poluvremena na 2:2 je izjednačio Čori.

Svojim drugim golom, Zohore je u 73. minutu vratio prednost Danskoj, a konačnih 4:2 postavio je Ingvartsen u nadoknadi vremena.

--
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Sunday, 25.06.2017
09:40

Bernadeski ce biti top igrac...Nadam se da ce u Inter!!!

avatar
R E V O L T
Sunday, 25.06.2017
07:42

Konti i Berardi nece moci da igraju zbog kartona, bice to bas veliki hendikep za Italijane. Taj Berardi nije normalan, i prvi zuti je dobio bezveze, a posle je opasno rizikovao da dobije i drugi i da ga izbaci.

avatar
TrumbaZIZU
Saturday, 24.06.2017
22:55

Tako mladi, a vec poceli namjestat ccc

avatar
Jonas Gutierrez
Saturday, 24.06.2017
22:44

Kakvaa namestaljkaa, auu...krivo mi zbog Slovaka, stvarno su zasluzili prolaz. Nemacka pusti Italiju da dobije, ali samo 1-0, da je bilo 2-0 ispali bi, tako dobiju i Englesku umesto Spanije, lagano, Italijani isto srecni, prosli su dalje ni krivi ni duzni...poslednjih 20 min prijateljski se dodaju, dok Slovaci gledaju i ne veruju...lep sistem takmicenja, bas lep.

avatar
disqus_2WqjlJ09c4
Sunday, 25.06.2017
08:28

Njemačka nije pustila Italiju. Nije ti to Jelen super liga. Talijani su kvalitetniji od Njemačke i to su pokazali sinoć. Njemci nisu pošteno zaprijetili Donarumi. Zadnjih desetak minuta Njemci nisu htjeli rizikovati, jer su Italijani imali nekoliko odličnih šansi u drugom poluvremenu, a Italijanima je odgovarao rezultat, tako da nisu ni oni srljali. Bili su bolji i protiv Češke, ali su se mnogo ispromašivali. Pogotovo Petanja. Španija i Italija, finale prije finala. Dvije najkvalitetnije selekcije na turniru.

avatar
Jonas Gutierrez
Monday, 26.06.2017
21:56

Italija jaka po imenima samo, Ceska ih otresla. Spanija ce se posprdati sa njima, videces.

avatar
R E V O L T
Sunday, 25.06.2017
16:16

Jesu onda kad su dali gol koji im nije priznat:-D Inace, slazem se da su to dve najjace selekcije, a Portugal je treci po kvalitetu.

avatar
R E V O L T
Saturday, 24.06.2017
22:39

Drago mi je zbog Italije, dosta dobro su odigrali, ali zao mi je Slovacke...