Enrike obrazložio, zašto ponovo nije zvao fudbalera Barselone, kako će bez Iska i šta će biti sa Moratom

Autor: Nikola Miloradović
petak 05.10.2018.
14:08
Izvor: Sportske.net

Mnogi su iznenađeni njegovom odlukom.

Epa/Rodrigo Jimenez
Epa/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Luis Enrike je juče objavio svoj drugi spisak od kako je seo na selektorsku poziciju u nacionalnom timu Španije.

Na njemu ponovo nije bilo levog beka Barselone Đordija Albe, koji je kod ranijih selektora bio nezamenjiv uz levu aut liniju.

Ipak, Enrike je rešio da da šansu drugim fudbalerima, tu su Gaja i Markos Alonso, kao i Aspilikueta i Đoni Kastro, koji mogu da zaigraju na toj poziciji.

Na spisku je i Pako Alkaser, koji je dobro počeo svoju epizodu na "Signal Iduna Parku", a čitav spisak pogledajte OVDE.

Bivši trener Rome i Barselone tvrdi da su razlozi za isključivanje Albe iz reprezentacije, kao i još nekolicine igrača koji su uglavnom standardni, isključivo "sportske prirode".

"Neću govoriti o igračima koji se ne nalaze u ekipi.

Ipak, ko god nije izabran nije tu iz sportskih razloga, ne ličnih i imao sam mogućnost da izaberem samo 23 igrača. Da je moguće, pozvao bih još dosta njih koji bi mogli da obave posao.

Pako Alkaser? Znam ga dobro, bio je fantastičan u Valensiji i bio je sa mnom u Barseloni, iako verovatno nije dobijao minutažu koju je želeo.

Sada igra jako dobro u Dortmundu, postiže golove jer su određeni igračni nedostupni i veoma sam srećan
", izjavio je Enrike.

Govorio je Enrike i o povređenom Isku, kao i o debitantu Đoniju Kastru, fudbaleru madridskog Atletika na pozajmici u Vulverhemptonu.

"Isko? Komplikovano je što nije sa nama jer je on ključni igrač i nema te zamene koja može da uradi to što on radi.

Ovo je prilika za druge igrače da pokažu šta znaju, da budu na oprezu i da znaju da imaju šansu da igraju.

Što se tiče Đonija Kastra, on je minule sezone puno puta igrao kao desni bek u Selti, ali sada igra na suprotnoj strani u odbrani.

Morata? Nije puno igrao, možda može da mi pokaže šta zna u prijateljskoj protiv Velsa, pred ključni duel sa Engleskom
", izjavio je Enrike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Friday, 05.10.2018
14:45

Jedino iznenađenje za mene je bilo da je on pao na pamet bilo kome od čelnika fudbalskog saveza Španije, a kamoli da su ga postavili na mesto selektora. Sve ostalo je nažalost već mnogo puta viđeno dok je sedeo na klupi Barse. Nepatvoreni 'kralj' rotacija i taktički 'genije' je već u prvoj sezoni negde u decembru doveo Barsu do najgore polusezone u istoriji, a da bi tako jadna i bedna igra bila nadmašena morali su kasnije da dovedu Valverdea. Kao izuzetna trenerska kukavica (pored svega ostalog što ga je činilo jednim od 2 najgora trenera u istoriji fudbala bilo kog od top 10 klubova), nakon što je dobio po nosu pred utakmicu protiv Atletika u decembru, više mu niti jedna rotacija nije padala na pamet, pa je kompletan drugi deo sezone Barsa izgurala u najjačem sastavu. Uz nenormalnu sreću da se niko od ključnih igrača ne povredi do kraja sezone, a da protivnicima fale bar po 2-3 bitna igrača, Barsa je uspela nekako da stigne i do triplete. Nakon što ga je to učvrstilo na klupi krenuo je u još temeljnije razaranje Barse, koje je prekinuto nakon 3 sezone, jer su u međuvremenu uspeli da pronađu još goreg od njega. Još veći izazov za upravu će biti nalaženje još goreg od Valverdea.