Enrike: "Ključna utakmica, Hrvatska će napasti"

Autor: Beta Beta
sreda 14.11.2018.
23:51
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Luis Enrike rekao je da veruje da će Hrvatska napasti pred svojom publikom na "Maksimiru" jer jedino uz pobedu može proći na završni turnir Lige nacija.

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

Fudbaleri Španije sutra gostuju Hrvatskoj u Ligi nacija. Španija je prva na tabeli grupe četiri A Lige nacija sa šest bodova, Engleska ima dva boda manje, dok je Hrvatska poslednja sa samo jednim bodom.

"Siguran sam da će nas Hrvatska napasti jer joj jedino pobeda igra, jedino s njom može proći dalje", rekao je Enrike na konferenciji za novinare u Zagrebu, prenosi Hina.

Ekipa Luisa Enrikea je pre dva meseca slavila protiv Hrvatske sa 6:0, ali selektor Španije veruje da će predstojeći meč biti drugačiji.

"Ova utakmica će biti drugačija od one u Elčeu, malo toga možemo izvući korisnog iz te utakmice za ovu sutrašnju. Susret iz Elčea nema veze s ovim sada, to je prošlost i više nije relevantno", rekao je on.

Španija bi pobedom osigurala prvo mesto u grupi dok Hrvatska mora da pobedi sutra, a onda i Englesku u nedelju u Londonu. Samo će se pobednik grupe plasirati na završni turnir.

"Za nas je ovo odlučujuća i ključna utakmica. Za Hrvatsku takođe, jer se još nada pobedama, još veruje da može proći grupu", rekao je Enrike.

"Od kada sam seo na selektorsku klupu ovo je prva utakmica u kojoj pobedom možemo osigurati prolaz. Zato nam je ovo vitalna utakmica", dodao je on.

Hrvatska će Španiju dočekati pred punim "Maksimirom".

"Nakon prošle utakmice Hrvatske i Engleske odigrane bez publike, zahvalni smo što će biti pun stadion", rekao je Enrike.

Utakmica se igra sutra od 20.45.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke