Englezi ukidaju jedno takmičenje, sezona 2020/21 u najavi najluđa, Junajted najveći "luzer"?!

Autor: Milovan Longinov
subota 14.03.2020.
08:56
Izvor: Sportske.net

Premijer liga spremna za sve scenarije!

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Korona virus je stopirao čitav svet, pa tako i Premijer ligu. Ovaj virus počeo je tek da se širi na Ostrvu, što nažalost znači da bi epidemija mogla da doživi vrhunac u narednim nedeljama.

Da krenemo redom, predviđanja stručnjaka su da bi epidemija na Ostrvu mogla da traje još 12 nedelja, što znači da sezona ne bi mogla da se završi po regularnom sistemu.

Ideja je da ove sezone niko ne ispadne iz Premijer lige, a da se pridodaju još dva prvoplasirana tima iz Čempionšipa, što su u ovom trenutku VBA i Lids! Tako bi Premijer liga naredne sezone imala 22 ekipe, onda bi ispadalo pet timova, raspored bi bio još gušći, ali i za to postoji rešenje.

FA razmatra da ukine najmanje bitno takmičenje - Liga kup, kako bi se dobili dodatni termini za odigravanje Premijer lige.

Dakle, ova sezona bi se završila trenutnim stanjem na tabelama PL i Čempionšipa. Liverpul bi svakako dobio šampionsku titulu, Siti, Lester i Čelsi bi išli u Ligu šampiona, i tu dolazimo do "glavnog problema".

Iz ovog ugla, tu bi najviše mogli da ispaštanju timovi koji bi "izvisili" u borbi za LŠ, kao što je petorplasirani Junajted. Lester je treći sa 53 boda, Čelsi ima 48,  Junajted 45, a Vulvsi i Šefild po 43. Ali i timovi od trećeg do šestog mesta u Čempionšipu, gde je i Mitrov Fulam, koji bi sigurno igrao baraž za ulazak u PL. 

Najveći dobitnici uz Čelsi, svakako bi bili Norič, Votford, Vest Hem, Bornmut i timovi koji bi se do kraja  žestoko borili za opstanak.

Britanski Telegraf u svom članku takođe dodaje da postoji ogroman rizik ako se ova sezona nastavi, jer bi na stadionima mogao virus da se širi. Drugo, klubovi razmatraju opciju da odbiju da nastave da igraju, jer će igrači biti van forme, a takođe bi sezona onda potrajala znatno duže i kada bi onda počela sledeća?

No, to je sve još uvek u domenu glasina, jer niko ne može da zna ni šta donosi sledeća nedelja. Virus je tek na početku na Ostrvu i najvažnije je ovaj haos prođe što pre u čitavom svetu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

29 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red to the bone
Tuesday, 17.03.2020
18:25

Dobri stari Varčester Junajted se vraća gde pripada i gde je bio pre Margaret Tačer, mediokritet ostrvskog fudbala koji ulazi u seriju od pola veka bez titule

avatar
Solskjerove bebe
Saturday, 14.03.2020
17:39

I treba da sezonu poniste zbog virus i zbog "titule" koju je Liverpol nezasluzeno skoro osvojio jer su im sudije nagurale jedno 30 bodova,objektivno gledano....

avatar
_mladen_
Saturday, 14.03.2020
23:24

Slazem se i ne samo da su ima nagurali 30 bodova, nego su svim ostalim timovima namesrno smanjili 30 bodova. Bukvalno da ne poverujes...

avatar
LUZERPOOL
Saturday, 14.03.2020
14:28

Zasto bi bili povlasteni klubovi koji su u zoni ispadanja, ova teorija ne drzi vodu i pojma nema da ce se ovako desiti.

avatar
xman
Saturday, 14.03.2020
13:18

Zanimljivo je kako niko zivi ne predlaze da se liga pauzira na mjesec, dva, pa onda da se nastavi a da se EURO odlozi za 2021..ne, najlakse je ponistiti titulu Liverpulu, to govori o kompleksima koje vam je isti nabio

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 14.03.2020
22:45

To ce se verovatno i uraditi, ako situacija sa virusom bude tekla kako se procenjuje... To je i najpostenije. Doduse prvo mora biti doneta odluka o odlaganju EP za sledecu godinu, sto ce verovatno i biti odradjeno...

avatar
_mladen_
Saturday, 14.03.2020
23:25

Pa to ce biti, euro ce premestiti da se igra sledece godine a na leto umesto priprema i ostalih stvari igrace se mecevi, pa makar se odigrali bez publike.

avatar
Carina_11303
Saturday, 14.03.2020
10:56

To je jedna od tema. Ceo narativ situacije je da ce sezona biti proglasena nistavnom i da ce se poceti iz pocetka u avgustu. Da nece biti sampiona i da nece biti novih timova iz cempionsipa kao ni ispadanja iz lige. Na sta bi licilo pokloniti liverpulu titulu? Zbog cega? Imaju veliku prednost, to je tacno, ako se odigra do kraja bez navijaca i osvoje titulu i to je u redu, ali pokloniti im titulu nezavrsenog prvenstva bi bio kriminal.

avatar
TheMagician
Saturday, 14.03.2020
12:14

Pa da, to bi svi jedva cekali, da Liverpul ostane bez tutule.. Cuj kriminal..

avatar
_mladen_
Saturday, 14.03.2020
18:05

Druze ako je neko 25 bodova ispred svih, to nije poklon. Plus ko si ti ili ko drugi da Liverpulu unistavaju seoznu koja je ovoliko dobra? Da li je psoteno da se timu kome trebvaju jos dva meca ponisti titula. Sad znam da bi svi voleli da to vidite, ali koliko citam ako se ne bude igralo, Liverpul ce biti sampion, jer su se tako suglasili svi ostali klubovi premier lige, jer je to postao vise nego zasluzeno.

avatar
The KING (return)
Saturday, 14.03.2020
10:20

Telegraf je ozbiljan list, ali ovo je nerealna prica, postoji jasan pravilnik ne odigras jedno kolo liga nije regularna, pa pritom Liverpul nije ni matematicki obezbedio titulu njema trebaju koliko jos dve pobede, to bi tek bio skandal jesu zasluzili titulu, ali jbg visa sila, mislim da bi Junajted i Siti napravili haos posebno oko tog presedana titula...

avatar
xman
Saturday, 14.03.2020
11:48

onda po istom principu treba gledati i ko ce se kvalifikovati u LS, zasto neko moze da se vodi da je u top4, a nekome ne moze da se dodijeli titula iako je preko 20 bodova ispred drugoplasiranog? Mislim da ponistavanje sezone nije opcija, vjerovatno ce UEFA da donese odluku i primijeni je na sve lige, tada bi Liver bio na gubitku jer jedini ima prednost od preko 20 bodova

avatar
Normal one
Saturday, 14.03.2020
17:03

Pravilnik je da treba da se odigra 75% prvenstva, sto je i uradjeno. Livepru dobija titulu ove sezone na ovaj ili onaj nacin, ako nista nek se odigraju dva kola pred praznim tribinama i titula je opet Liveprulova.