Englezi procenili, evo koliko je potrebno da se završi sezona

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.04.2020.
16:13
Izvor: Beta

Ovo će imati veliki uticaj na odabir datuma za nastavak iste.

Beta/Adam Davy/PA via AP
Beta/Adam Davy/PA via AP

Povezane vesti

Engleska fudbalska liga (EFL) procenila je danas da će za završetak ove sezone biti potrebno 56 dana i da će se utakmice najverovatnije igrati bez publike.

EFL, koja je zadužena za drugu englesku ligu - Čempionšip, Ligu 1 i Ligu 2, poslala je pismo u 71 klub sa obveštenjima o pandemiji korona virusa. Fudbal u Engleskoj je prekinut do daljeg, a EFL je navela da se takmičenje neće nastaviti najmanje do 16. maja, ali i da su moguće promene u zavisnosti od smernica nadležnih.

"Kad god da se donese odluka da je bezbedno nastaviti, mi procenjujemo da će biti potrebno približno 56 dana da se odigraju preostale utakmice, uključujući i plej-of. Želimo da obezbedimo klubovima odgovarajući rok kako bi se pripremili s obzirom na razmere i uticaj prekida takmičenja", navodi se u saopštenju EFL, preneo je "Skaj".

EFL je navela da želi da završi sezonu, sa punim rasporedom, a da je "njena radna pretpostavka" da će se utakmice igrati bez publike.

"U situaciji smo da će se sezona produžiti, ali se i dalje nadamo da će se završiti tokom leta. Radimo na tome da se plej-of u sve tri lige odigra prema ustaljenom rasporedu i broju utakmica, iako nije doneta odluka o mestu odigravanja, pošto će to zavisiti od okolnosti u datom trenutku", piše u saopštenju.

"Apsolutno smo svesni potrebe da klubovima pokušavamo da ublažimo troškove najbolje što možemo", navela je EFL.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke