Englesko finale dovelo do promena, slave Salcburg, Česi i PAOK!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.05.2019.
18:02
Izvor: Sportske.net

To što su finalisti Lige šampiona obezbedili plasman u elitu kroz nacionalno takmičenje dovelo je do određenih promena u pristupnoj listi za narednu sezonu.

Epa/Valentin Flauraud
Epa/Valentin Flauraud

Povezane vesti

Dosta toga korigovano je u pristupnim listama za UEFA takmičenja u sezoni 2019/20 nakon što su zakazana engleska finala u ovosezonskom izdanju Lige šampiona i Lige Evrope.

Juče je spuštena zavesa na takmičenje u Premijer ligi i sada sa sigurnošću možemo da kažemo da su finalisti Lige šampiona već obezbedili plasman u narednu sezonu elitnog takmičenja kroz svoje nacionalno prvenstvo.

Upravo zbog toga doći će do određenih pomeranja u pristupnoj listi, a profitiraće šampioni Austrije, Češke, Grčke, Izraela i Kipra.

Salcburg je kao šampion Austrije, trenutno jedanaeste nacije na UEFA listi nacionalnih koeficijenata obezbedio direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona!

Budući šampion Češke (Slavija ili Viktorija) startovaće od plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona umesto od trećeg kola, a profitirao je i PAOK koji će kao šampion Grčke krenuti od trećeg kola kvalifikacija umesto od drugog.

salcburg

Englesko finale Lige šampiona uticalo je na još neka pomeranja, pa će tako Makabi Tel Aviv (Izrael) i APOEL (Kipar) startovati od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, umesto od prvog.

Recimo još i to da će englesko finale Lige Evrope i konačan poredak na tabeli Premijer lige takođe dovesti do potencijalnih promena u pristupnoj listi i to u korist trećeplasiranog tima Francuske Lige 1.

Ukoliko Čelsi osvoji Ligu Evrope trećeplasirani tim Lige 1 ide direktno u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone umesto u treće kolo kvalifikacija ligaškom stazom.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona za sezonu 2019/20 do sada su obezbedili Barselona, Juventus, Mančester siti, Pari Sen Žermen, Zenit, Liverpul, Čelsi, Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Totenhem, Real Madrid, Atletiko Madrid, Napoli, Salcburg i Lajpcig.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke