Emeri progovorio, šta mu je falilo u Londonu?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 10.02.2020.
20:27
Izvor: Sportske.net

Španac nije imao produženu ruku na terenu.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Turbulencija je prava reč ako bi morali da opišemo Arsenalovu dosadašnju sezonu.

Arteta je treći trener "tobdžija" od početka sezone. Emeri je počeo, Ljungberg preuzeo a Španac nastavio sa toplo-hladnim partijama Arsenala.

Emeri je nasledio Arsena Vengera, Španac je vodio "tobdžije" sezonu i po pre nego što je napustio London, sada se "otvorio" i rekao šta je bio problem.

"Arsenal je klub koji je bio dve godine u 'slobodnom padu' kada sam ga je preuzeo. Uspeli smo da zaustavimo taj pad, čak i da ojačamo klub sa nastupom u finalu Lige Evrope i petim mestom u šampionatu. Imali smo kvalifikacije za Ligu šampiona u našim rukama, ali je u finali sve pošlo naopako. Bila je dobra sezone, imali smo ideju kako dalje, ali smo onda ostali bez četiri kapitena : Koščelni, Čeh, Remzi i Monreal"

"Nedostajali su nam njihovi karakteri kako bi ostali na stazi. Neke zvezde nisu imale pravi odnos i tražile su više nego što su davale. Gledajući sve to, trebalo bi mi mnogo više vremena za uspešnu tranziciju nego što sam želeo", izjavio je Emeri za engleske medije.

Arsenal se ni sada ne nalazi u boljoj formi. Artetini momci su vezali četiri nerešena meča, posle pauze dočekuju Njukasl. Videćemo da li ih drugi Španac može vratiti u pravih top šest Engleske, za početak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Tuesday, 11.02.2020
00:09

Ovo je trebao pricati dok je vodio klub...

avatar
Непобедиви
Monday, 10.02.2020
21:55

Mislim da Emeri sve u svemu nije loš trener toliko, ali svakako nije dovoljno dobar za Arsenal. Lik je gurao Toreiru da igra desetku. Bukvalno je pokušavao da pokaže da će svako igrati pre Ozila. Na kraju, kada je izgubio sav kredit koji je imao forsirao je Ozila. Drugo, kakav si ti to trener ako ocekuješ da ti Ozil bude lider. I za kraj, jezička barijera je ogroman nedostatak.