'El Grande' Điđi - Svet navija da Bufon odigra još devet mečeva za "Azure"!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.03.2018.
12:38
Izvor: Sportske.net

Zaljubljenici u fudbal nemaju dilemu oko toga da li bi Đanluiđi Bufon trebalo da odloži odlazak u penziju. Vrh fudbalskog Olimpa čeka na Điđija, nedostaje još devet koraka.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Pre samo nekoliko meseci mnogi su sa suzama u očima gledali kako Italija ostaje bez plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a dobar deo iskrenih zaljubljenika u fudbal žalio je samo zbog toga što Đanluiđi Bufon neće nastupiti u Rusiji.

Nakon revanša baraža sa Švedskom činilo se da je "El Grande" Điđi stavio tačku na reprezentativnu karijeru ali je nedavno usledio poziv koji živa fudbalska legenda, na radost mnogih, nije odbila.

Golman Juventusa u petak je upisao 176. nastup u dresu sa državnim grbom i tako napravio još jedan korak ka vrhu fudbalskog Olimpa na kojem bismo svi želeli da ga vidimo kada odluči da okači rukavice o klin.

Đanluiđi Bufon trenutno zauzima četvrto mesto na listi fudbalera koji su odigrali najviše utakmica na reprezentativnom nivou, a ukoliko u utorak zaigra na "Vembliju" protiv Engleza preuzeće treće mesto od Meksikanca Klaudija Suareza.

Nakon toga će ispred Bufona ostati legendarni golmani Egipta Ahmed Hasan (184) i Saudijske Arabije Mohamed Al Dajea (178), ali bi rušenje rekorda i preuzimanje vrha "večne liste" bili dostižni ukoliko Bufon odloži penziju barem još godinu dana.

Pred reprezentacijom Italije nalaze se prijateljski mečevi sa Engleskom, Saudijskom Arabijom, Francuskom i Holandijom, a po završetku Mundijala i duel sa Ukrajinom. Na jesen startuje Liga nacija što će biti šansa da Bufon zabeleži još četiri nastupa za "Azure" i samim tim obori rekord Ahmeda Hasana i postane igrač sa najvećim brojem nastupa na reprezentativnom nivou!

Preduslov za obaranje rekorda jeste da Bufon nastavi da se bavi fudbalom još godinu dana, da ga zaobiđu povrede, ali i da mu novi selektor "Azura" ukaže poverenje koje je imao kod prethodnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Eugene Stoner
Sunday, 25.03.2018
14:55

mada je postao rupa

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 25.03.2018
18:37

Slabiji je nego pre (a kako i ne bi bio, biologija je to), ali i dalje moze da odbrani neke neverovatne stvari...

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 25.03.2018
13:24

Koja legenda , najveci !!!

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Sunday, 25.03.2018
12:40

Jeste, Bufon je Italija:-D Bas sam malopre pisao o ovome. Koja patologija...