Eksplodirao Vezuv, traže novi "Kalćopoli"!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 29.04.2018.
11:25
Izvor: Sportske.net

U Napulju ogorčenost kulja, čak i više nego u redovima Intera koji je zabranio igračima da daju izjave. Razlog je naravno suđenje Orsata i pobeda Juventusa na "Meaci".

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Pravi egzodus danas sa juga sa Toskani, više od 10 000 navijača Napolija je krenulo u Firencu da podrži tim u borbi za "Skudeto".

Ali, posle sinoćnjeg raspleta o tome više niko ne priča, sama utakmica je u drugom planu.

Jer, u Napulju kažu da su već osvojili titulu, pošto uz pomoć koju Juventus ima od sudija, tri, četiri ili pet bodova zaostatka znači "skudeto".

Orsato je danas najomraženija ličnost na Apeninima.

Listovi koji nisu naklonjeni Juventusu apostrofiraju da nije jedini problem to što je Pjaniću dva puta oprostio crveni karton.

On, po njima nije trebalo da isključi Vesina posle pregledavanja VAR snimka, a trebalo je da pokaže crveni karton Barzaljiju zbog starta nad Ikardijem u finišu prvog poluvremena.

Uz to, navodi se da je nekoliko puta pogrešio prilikom procene faula i korist Juventusa, a jedina greška koju je napravio a da je išla na ruku Interu je crveni karton za Škrinjara kada je ušao u Iguaina kao poslednji igrač odbrane u trenutku kada je Juventus vodio.

Jasno, sada svi ukazuju na to da je Orsato navijač Juventusa, pitaju savez zbog čega je on određen da sudi meč koji možda rešava prvenstvo.

"Okrenimo se Evropi, u Italiji je nemoguće pobediti", besne u Napulju, traže novi "Kalćopoli" i kažu da prošli nije rešio ništa. Uostalom Juventus je bio prvak šest puta u nizu, ali u Napulju tvrde da je većina tih titula takođe posledica suđenja na koje mogu da računaju.

Brojke doduše pokazuju nešto drugo, pisali smo o tome, tabela sudijskih grešaka koju italijanski mediji objavljuju svakog ponedeljka pokazuje da bi prednost Juventusa bila tri, a ne jedan bod ove sezone, međutim, Napolitanci taj argument odbijaju rečima da uvek u derbijima sudije bivaju na strani Juventusa.

U svakom slučaju, podiglo se mnogo bure, Napoli mora da dobije u Firenci, nada se u Romu u pretposlednjem kolu, što je praktično meč koji bi mogao da odluči prvenstvo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Stjepanovic
Sunday, 29.04.2018
17:13

Inter je razvalio Juventus drugo poluvrijeme i to sa igracem manje. Na kraju kad su pali skroz sa snagom primili su ta dva gola. Mislim da Juventus nije zasluzio titulu ove godine. Dosta utakmica su dobili vise zahvaljujuci spletu okolnosti nego dobrom igrom. Sto se tice sudjenja crveni za Vecina je opravdan, Pjanic je morao dobiti drugi zuti u drugom poluvremenu, faul Barzaljija je vise bio za zuti, da je samo malo podigao nogu to bi bio start za crveni. Bilo je jos nekoliko situacija gdje Inter nije dobio ocigledan faul.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
08:24

Tako je, Bona:-D

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 29.04.2018
15:27

Lepo , sada vrse pritisak na sudije za mec protiv Fiorentine , a i za sledeca 3 kola ...... Napoli jos uvek ima sanse za titulu , ako dobiju sve 4 tekme do kraja siguran sam da oni su sampioni , ali ovo je sramno ponasanje

avatar
Brat Marchisio
Sunday, 29.04.2018
14:28

Odlika malih je da mrze velike. Kalcopoli je rak rana italijanskog fudbala, a to ukljucuje i uvek preposteni Inter, koji je bio u vecoj aferi od Juventusa i Milana u tom periodu, ali je imao srecu da se izvuce (telefonska kompanija koja je prisluskivala sastanke sa sudijama je bila u vlasnistvu Moratija, samoubistvo svedoka na sudjenju Juventusu itd...) Tako da i vi ostali teletekst navijaci iz 2006e godine, smirite dozivljaj.

avatar
FK Put
Monday, 30.04.2018
01:03

veliki lopovi!

avatar
Goran.984
Sunday, 29.04.2018
14:15

Da Juve nije pobjedio ne bi bilo nista..vjecna zabarska posla u medijima je normalno..ko gubi taj se ljuti... Taj farsopoli je samo ojacao Juve,zato ne moze niko uzeti titulu,a milanski klubovi ni vidjeti LS.

avatar
Luncano
Sunday, 29.04.2018
13:56

Ovi iz Napolija su bolesni...

avatar
Japanac
Sunday, 29.04.2018
13:04

Da da evo sad ce....ima tabelu za penale i sudiske greske..svako moze da vidi

avatar
Misosesic
Sunday, 29.04.2018
12:53

Sudjenje bilo na mjestu.Zašto su svi počeli kad izgube da se žale na sudjenje.

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 29.04.2018
12:39

..zbog ovoga sto smo gledali sinoc Italijanska liga je pala na najnize grane! Umjesto da sinošnji derbi bude prava poslastica i unese dodatnu neizvesnost u i onako neizvesno prvenstvo, ono ustvari se pokazalo da je sve vec odluceno i da je neizvesnost prividna! Doslo je do toga da se ne bira tim koji ce da bude pokraden,nebitno Inter ili Djenova,Lacio ili Benevento..

avatar
Navijač Juventusa
Sunday, 29.04.2018
12:36

Kakav mali cmizdravi klub. Pa po svakom aspektu ove sezone nisu bolji od Juventusa. Prethodne titule su im problem? Kad se osvajalo sa 10-15 bodova prednosti? Imali jednog velikog igraca koji je uzgred budalesina i uzeli par titula i uvek im problem neko drugi. Mali klub koji namerno ispada iz Evrope. Fuj.

avatar
The_Matrix
Sunday, 29.04.2018
12:23

Zasto Skrinjaru crveni?? Jer je onu sl.nu otresao u duelu!? Te tabele o kojima pricate svakako prave mediji naklonjeni juventusu. Osteceni su Milan i Inter i to je 6 bodova, ostalo nista da se ne racuna evo vam razlika dovoljna za titulu. Prosle godine u Torinu su sve ekipe iz gornjeg doma ostecene, ali bukvalno sve. Najgire su opet prosli Milan i Inter, ali nista se ne radi po tom pitanju. Ono sinoc je tragedija od sudjenje. Pjanic je mogao kicmu da slomi Rafinji, a sudija ne bi razmislio o kartonu. Jos sinoc Pjanic daje izjavu kako je zadovoljan sudjenje, a na to se i Bufon nadovezao. Iguain mu sognalizira da svira kraj i ako je morao bar jos 2 minuta igru da pusti. Zato u LS kada se protiv njih svira cist penal onda je sudija los, ima kantu umesto srca...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
08:23

Na sta tacno mislis kad kazes da je Milan ostecen? :-D Ne kazem da nije, ali, zanima me bas o cemu pises.

avatar
juve_4ever
Sunday, 29.04.2018
12:09

mora da im je hasisar maradona pisao izjavu hahahaha

avatar
Juventino SS
Sunday, 29.04.2018
12:09
avatar
Žarko Petrović
Sunday, 29.04.2018
12:05

Svake godine ista prica, svi klubovi bi trebali da se pobune, jer ovo vise nema smisla. Zasto se igra liga uopste, kad se zna ko ce biti prvak?

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Sunday, 29.04.2018
11:51

Čekalo se novo/staro opravdanje za novu interovu promašenu sezonu - Juventus/arbitri/Calciopoli... Taj primer su prosledili i ostali luzeri (Napoli) koji su ,, namerno'' ispali od sve ostale takmicenja...inter više ne mora igrati uopšte narednih 30 godine, kako će im ovo opravdanje potrajat.nLagano postaju k'o Fiorentina, sezona im se svodi na iščekivanje derbija sa Juventusom, kao što lagano padaju u zaborav po pitanju konkurentnosti. Istina je da je Orsato sinoć bez problema mogao pokazati crveni Pjaniću, al kad je već pogriješio davši mu prvi žuti koji nije bio zaslužio, onda se ponovio i napravio novu grešku. Sve u svemu, klubu koji pretenduje za povratak u vrh italijanskog Calcia propušteni žuti karton Pjaniću ne bi smio biti ni opravdanje, ni prepreka za ulazak među četiri najbolja tima tabele, među kojima da budu iskreni, nisu zaslužili biti kraj Rome, Lazia i pogotovo Napolija.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 29.04.2018
11:49

Neozbiljni su i jedni i drugi, a jako me zanima koji to mediji tvrde da je juventus jos i ostecen za dva boda. Crveni za Vesina je sigurno bio, ne znam sta je uradio Kandreva, ali, Barzalji nije zasluzio crveni za ono na kraju prvog poluvremena iako je zestoko startovao. Sto se tice pjanica, prvo mu je oprosten drugi zuti u prvom poluvremenu, a onda mozda i direktan crveni u drugom da bi jos D'Ambrozio dobio zuti zbog sasvim opravdanog protesta?! U prvom poluvremenu je oprosten i zuti karton Sandru (nije ni faul bio sviran, skandal), a mislim da je u drugom Kosta takodje napravio jedan posle kojeg je i klupa Intera poludela jer nije ni prekrsaj dosudjen, a kamoli pokazan karton. Skrinjar je zasluzio crveni, smesno je i to na kraju, ali, to je tek posle svega ovoga na stetu Intera i tesko da bi se to i dogodilo da su bile ravnopravne snage i Ikardi ostao na terenu jer je jasno da je bio zamenjen iz taktickih (da li i kukavickih, neka drugi daju sud, a definitivno je uzasno bilo to sto je usao Santon) razloga. Gde je bufon sinoc, da li ce danas nesto reci? Cisto sumnjam...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
08:22

A nisam siguran i da nije bio penal za Inter u drugom poluvremenu onda kad je doslo do duela malo unutar sesnaesterca...

avatar
Coa Legenda
Sunday, 29.04.2018
11:44

Boli cigane iz Napulja, mislili su da ce Juve tako lako da se preda :D Juve do pobede

avatar
NikkiCFC
Sunday, 29.04.2018
11:40

Juventus je stvarno najveca bruka fudbala. I posle sto niko ne postuje italijane. Pa ceo svet navija za Napoli, za italijane je to dobro cak i za Juventus bi bilo dobro da Napoli bude prvak da im se konacno skine to breme koje imaju pred celim svetom da su kupili sve titule ali ne kapiraju to. Zato im se i vraca sve u LS.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Monday, 30.04.2018
08:21

Kapiraju, ali, bas ih briga. Njima je tesko da priznaju kako su pre sest godina dosli do titule, a cak su i sledecu sezonu zapoceli neverovatno skandalozno...

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 29.04.2018
11:37

Pa red je da ih izbacu u neku 10tu ligu,oni,barsa i partizan 3 kluba koja sve sto imaju,imaju uz pomoc sudija.