EFL Kup - "Građani" uz mnogo sreće, Barton iznenađujuće u polufinalu!

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 18.12.2018.
22:54
Izvor: Sportske.net

Vrlo zanimljivi dueli u engleskom kupu.

EPA-EFE/NIGEL RODDIS
EPA-EFE/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Midlsbro i Barton su se neočekivano našli u četvrt-finalu, a gosti su slavili rezultatom 0:1 (0:0). Lester je dočekao Mančester siti, a gosti su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca prošli dalje, u regularnom delu je bilo 1:1 (0:1).

Gotovo svake godine neki niželigaš iznenadim u jednom od dva kupa. Ovoga puta je to Burton, ekipa koja igra u Ligi 1 (treća liga). Midlsbro, klub iz Čempionšipa je preko Kristal Palasa stigao do ove faze EFl Kupa, a sigurno su bili najsrećniji kada su preko žreba videli da igraju sa Burtonom, i to kod kuće. Domaćin je igrao vrlo dobro u prvom poluvremenu, ali igrači Midlsbroa nisu imali sreće da postignu gol u tih prvih 45 minuta, a onda sledi šok. Samo tri minuta nakon pauze, Hešket postiže vrlo bitan gol za Barton, a Midlsbro se do kraja meča nije oporavio od ovog šoka iako je imao gotovo čitavo poluvreme za to. Požrtvovani igrači Bartona će igrati polufinale EFL Kupa, ogroman uspeh.

Gvardiola je izveo jedan kombinovan sastav, dao je šansu brojnim mladim fudbalerima poput Zinčenka, Dijaza i Fodena. Kevin De Brujne je takođe bio u startnoj postavi i Belgijanac je upravo taj koji je doneo prednost gostima u 14. minutu. Fantastičan gol sa ivice kaznenog prostora. Lester je izgledao nemoćno. Mančester siti je držao loptu i povremeo pretio golu protivnika, ali domaćin je uspeo da iskoristi pad koncentracije igrača Mančester sitija, pre svega Zinčenka. Ndidi je poslao fantastičnu loptu, a Olbrajton na prelep način matirao Murića. Igrao se 73. minut i bilo je izvesno da su velike šanse da gledamo izvođenje jedanaesteraca jer su i jedan i drugi tim do kraja meča više pazili da ne prime gol, nego da krenu u napad. Marez je imao jednu dobru šansu, ali nije zatresao mrežu svog bivšeg tima.

Nakon regularnih 1:1, usledio je "rulet", a Mančester siti je bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca. Megvajer i Gundogan su bili precizni u prvoj seriji, a onda su u drugoj seriji i Fluks i Sterling bili neprecizni, obojica su šutirali preko gola, a Sterling se poprilično obrukao jer je pokušao "panenku". Usledila je treća serija, Medison je vrlo slabo šutirao pa je to bio lak posao za Murića, dok je Gabrijel Žesus bio precizan i doneo prednost Sitiju. Sonjuču, štoper Lester je šutirao izuzetno loše, pa je Murić ponovo odbranio i postao heroj Sitija, a Zinčenko je potvrdio pobedu. Bilo je 4:1 u penal seriji za Siti.

Sutra će se odigrati preostala dva duela u kojima će se sastati Čelsi i Bornmut, kao i Arsenal i Totenhem.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 19.12.2018
03:01

Isto kao i prosle sezone kad su dva puta dobili na penale i na kraju osvojili Kup. Sutra kladim se da ako prodjemo idemo na Ars/Tot a Siti ce igrati kuci sa Bartonom.