EFL Kup - Arsenal, Čelsi i Totenhem opravdali ulogu favorita i prošli u narednu rundu!

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 31.10.2018.
22:41
Izvor: Sportske.net

Čelsi i Arsenal su se malo mučili protiv timova iz nižih liga, Totenhem lagano protiv Vest Hema.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Sinoć smo imali dve utakmice,a večeras je na programu čak 4 meča engleskog EFL kupa. Arsenal i Čelsi su bili domaćini i slavili su sa 2:1 (1:0), odnosno sa 3:2 (3:2), dok je Totenhem kao gost slavio protiv Vest Hema sa 1:3 (0:1).

Arsenal je nakon pobede protiv Brentforda u okviru ovog kupa dočekao Blekpul koji je izbacio KPR. Domaćin je fantastično otvorio meč i činilo se da neće biti problema protiv člana Lige jedan.

Lihtštajner je postigao prvi gol u 33. minutu, a asistent je bio mladi Genduzi. Na početku drugog poluvremena, Smit-Rov je postigao drugi gol za Arsenal i kada je izgledalo da će domaćin lagano rešiti ovaj meč u svoju korist, asistent kod drugog gola, mladi Genduzi u 57. minutu dobija drugi žuti karton, pa je tako Arsenal morao da završi meč sa igračem manje. Blekpul je tada pokušao da napadne, ali jedino su uspeli da smanje prednost u 66. minutu pre O'Konora, ali nisu imali snage da stignu do izjednačenja i da iznenade u ovom meču. Do kraja meča i igrači Blekpula su dobili crveni karton, tačnije strelac jedinog gola za goste je u 84. minutu bio isključen.

Čelsi je ugostio fantastičnu ekipu Derbija, a Frenk Lampard se kao menadžer gostujućeg tima vratio na stadion na kome je ostvario brojne uspehe u toku svoje igračke karijere. Lampard je u prethodnom kolu iznenadio ekipu Mančester junajteda i zadao vrlo težak poraz svom bivšem treneru Žozeu Murinju, i to na "Old Trafordu".

Mnogi su se nadali da može slično da uradi i na "Stamford bridžu", ali to na kraju nije uspeo, iako je bio vrlo blizu. Čelsi je izašao sa delimično kombinovanim timom, ali i bez Azara su uspeli da slave u ovom meču i prođu u narednu fazu. Odličan meč je viđen u prvih 45. minuta. Tomori je postigao autogol i tako je Čelsi poveo već u 5. minutu. Marijot je uzvratio u 9. minutu, međutim u 21. minutu gosti ponovo postižu autogol. Vaghorn je ponovo vratio Derbi u igru i u 27. minutu je izjednačio na 2:2, ali je do kraja poluvremena Fabregas doneo novu prednost "Plavcima", asistent je bio Zapakosta, a ovo je jedini gol koji su Čelsijevi igrači postigli na ovom meču, a ipak su slavili sa 3:2.

Totenhem je drugi put u poslednjih 11 dana gostovao Vest Hemu i ponovo je odneo pobedu. Oba tima su izašla sa kombinovanim timom, ali to nije smetalo "Pevcima" da postignu čak 3 gola. Iako Vest Hem ima odličan tim, jasno je da je Totenhem ipak bio blagi favorit u ovom meču, a igrači ovog kluba žele neki trofej u svojim vitrinama, pa makar to bio i trofej kupa.

Son je doneo prednost u 17. minutu, a isti igrač je duplirao tu prednost u 54. minutu i možda na taj način pokazao Poketinu da ga vrati u startnih 11 i kada su utakmice Premijer lige u pitanju. Perez je smanjio prednost gostiju u 71. minutu, ali je Ljorente u 75. minutu ponovo vratio na dva gola prednosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CFC-Macedonia
Thursday, 01.11.2018
01:10

Znaci Chelzi ima samo jedan startni sastav, rezerve su nam izbushene gume. Ne daj Boze da nam se neki igrac ozledi.

avatar
Стерлинг Арчер
Friday, 02.11.2018
12:36

Da si pogledao barem jednu utakmicu LE ne bi to mislio

avatar
Стерлинг Арчер
Sunday, 04.11.2018
16:37

Veće je merilo od ovog Liga Kupa svakako, Čelzi ima odličan rezervni tim, ali jednostavno im nije bio dan

avatar
CFC-Macedonia
Sunday, 04.11.2018
04:23

Jesam, LE nije merilo, tu igraju neke Kikiritke Ekipe.

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 01.11.2018
00:40

Steta sto nije doslo do penala,Derbi nije imao ni srece 2 autogola pa pred kraj stativa, Ovo je bio susret sadasnjeg i buduceg trenera :D Lamps odlicno vodi Derbi

avatar
NikkiCFC
Thursday, 01.11.2018
00:21

Najgora utakmica sezone. Jasno se videlo zasto ovi koji su igrali ne igraju prvu postavu. Nismo ni zasluzili prolaz ali ovako nesto sam i ocekivao. Najbitnije je sto idemo u 1/4 finale i ostajemo bez poraza ove sezone kao i sto je odmoren skoro ceo prvi tim.

avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 01.11.2018
00:11

Igrali koliko treba,Genduzi bezveze dobio crveni.Mali Smit-Rouv moze da dobija jos sansi,fino se pokazao.Posle one greske Ceha,nece jos Leno da se makne iz prve postave...

avatar
foreverblue
Thursday, 01.11.2018
00:01

Jako čudan meč sa obe strane zbog loše igre odbrana. Neko je spomenuo da bi kante mogao da igra desnog beka, i to se stvarno pokazalo kao dobra ideja da kad desni bek ide napred, kante pokrije tu poziciju. Ovo će da se radi naročito kad igra zapakosta koji je ofanzivan bek, ređe sa aspilikuetom koji je defanzivan. Kako god, ovo je liga kup, izmenjen tim, tako da sam zadovoljan prolaskom dalje kakav god on bio.

avatar
BratCescFabregas#4
Wednesday, 31.10.2018
23:59

Cahill i Luiz u tandemu je kao pokušaj samoubistva.

avatar
brekbaCh1
Friday, 02.11.2018
16:18

Sa tim tandemom, osvojise LS. :D

avatar
Wednesday, 31.10.2018
23:54

Ova utakmica je pokazala da igraci tipa Zapakosta koji igra za sebe,tipa Fabregas i Kejhil koji su tako staticni i spori nema sta vise da traze u Celziju,bukvalno u Januaru ove trojice se treba resavati,a Vilijan ono je posebna prica ja gluplje stvorenje na poziciji krila nisam vide,taj decko treba da uradi IQ-test,Lampard kao kralj S.Bridza tako je ispracen.

avatar
Ulquiorra Cifer
Wednesday, 31.10.2018
23:43

Zasto Kristensen I Kejhil sede na klupi, mislim da su mnogi dobili odgovor.

avatar
Carina_11303
Wednesday, 31.10.2018
23:43

Ne znam za ostale meceve ali Celsi nista nije opravdao. Ne znam kako smo pobedili ovaj mec. Rezerve su sada dobile objasnjenje zasto ne igraju, Roman potvrdu da nam treba napadac, a Fabregas i Kejhil pojasnjenje zasto za njih nema mesta u klubu. Bolje brojno stanje pri odmaranju prvotimaca popuniti omladincima.

avatar
Gooner1985
Wednesday, 31.10.2018
23:43

Iz ovoga što sam vidio Carl Jenkinsonu bolje odgovara uloga lijevog nego desnog beka. Par istrčavanja koja je imao su bila vrhunska.