E, sad, svi bi mogli kao Solskjer, legenda se obrukala!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 14.01.2019.
19:47
Izvor: Sportske.net

Legenda engleskog fudbala smatra da Solskjer nije pravi izbor za "Đavole".

Epa/Svein Ove Ekornesvaag
Epa/Svein Ove Ekornesvaag

Povezane vesti

Mančester junajted je preokrenuo sezonu, vezali su pet pobeda u svim takmičenjima, pre ispita sa Sparsima.

Položio je novi trener Ole Gunar Solskjer najteži test, "Đavoli" su slavili na "Vembliju" sa 1:0, te je tako vezana i šesta pobeda pod njegovim vođstvom.

Preuzeo je Norvežanin klub u teškom trenutku, nakon poraza na "Enfildu" od 3:1, doveden je kao privremeno rešenje, ali se već nameće kao opcija za budućnosti.

Ipak, bivši igrač kluba sa "Old Traforda" Pol Ins smatra da Norvežanin nije uradio ništa spektakularno sa Junajtedom od kako je stigao.

Naime, on veruje da bi i sam ostvario slične rezultate, smatra da je "Đavolima" pre svega laknulo zbog odlaska Murinja, a da je Norvežanin samo poznato lice, uneo je mirnoću u redove Junajteda, a kao rezultat toga igrači su krenuli sa napornijim radom.

"Ne smemo da se zanesemo sa ovim što je Ole uradio. Da budemo iskreni, u Mančester junajtedu nije moglo da bude gore pre nego što je Murinjo otišao. Tamni oblak se nadvio nad klubom, igračima, navijačima, čitavim osobljem. To je uticalo na nastupe na terenu.

Došao je Ole, poznato lice u klubu, koje je imalo umirujuć efekat i izgleda da je rezultat bio to što su igrači krenuli da rade napornije. Okovi su skinuti, ali to ne znači da je Ole pravi čovek za taj posao.

Ja sam mogao da uradim istu stvar, mogao je i Stiv Brus. Svako je mogao da uradi to što je on uradio, nije bilo teško dati ovim igračima slobodu i popraviti im raspoloženje
", izjavio je Ins.

Dodao je i da veruje da je Poketino pravi čovek za Junajted, iako je samo juče doživeo poraz od Solskjera.

"Dakle, zadatak kluba je da u narednim godinama dovede trenera koji će se ozbiljno uhvatiti u koštac sa Sitijem i Liverpulom. Od raspoloživih opcija, Poketino je prava osoba za to.

Klub ne sme da donosi nagle odluke, da odabere trenera samo jer je vezao šest pobeda, sve koje su izvojevane protiv ispodprosečnih ekipa, osim jedne. Čini se i da bi pod Murinjom dobili te utakmice.

Ljudi kažu da je pravi ispit bio protiv Totenhema, ali Junajted je pobedio jer je Totenhem imao loš dan po pitanju realizacije i De Hea je bio fantastičan. Nije kao da su za klasu bili bolji od Sparsa
", jasan je Ins.

Bilo kako bilo, jasno je da Solskjer mora još da se dokaže kako bi kupio upravu "Đavola", ali činjenica da je postao prvi trener u istoriji kluba koji je po dolasku na klupu ostvario šest vezanih trijumfa, mora da govori nešto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 15.01.2019
11:19

Demagoga kolko hoces. Neka on sedne na klupu i nakanta te slabe a izvuce pobedu protiv Totenhema. Ovaj Junajted se bori, napada, stvara sanse, protiv Totenhema ispade da je Loris spavao na golu. Imali smo inspirisanog De Heu ali I do kraja borbenu ekipu koja see nije uplasila pobede. Malo li je uradjeno od Solskjera? Ja zadovoljan.

avatar
The Red Army
Tuesday, 15.01.2019
02:23

Smesno, to je kao kad bi rekao Zidan sta je napravio sa Realom to bi svako mogao, imao je vrhunske igrace samo da im podigne moral i motivise... SAMO!

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Tuesday, 15.01.2019
01:52

Ajde bre Ins ne mlati.. Što se ti nisi uhvatio u koštac umesto Olea? Najlakše je pljuvati.. Evo, ja ti kažem da bi Brus imao max 3 pobede..

avatar
Wolverine
Tuesday, 15.01.2019
01:18

Nezahvalni Englezi. A i oni šutevi su ionako išli direkt u golmana, dok je Rašfordov bio majstorski. Mančester će tek da se razigra. Mislim da mogu i Pariz proći, uz malo sreće samo.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 15.01.2019
00:48

"Čini se i da bi pod Murinjom dobili te utakmice". Cini se da ovaj nije gledao utakmice. Pod Murinjom su i protiv timova iz dna tabele izgledali ko penzioneri. Necu tek tako da velicam Olea,ali on je uspeo da popravi mnoge stvari i sigurno je da mnogi to ne bi uspeli za tako kratko vreme.

avatar
Skontov
Tuesday, 15.01.2019
00:09

Svo kontaju da je lako kada gledaju profesionalca kako pobjedjuje!

avatar
RIP-chechk
Monday, 14.01.2019
22:39

Dajde, da se ne zavaravamo sa ovime sto Ole radi, sto su Gvardiola i Zidan radili kao i jos neki. Nevil se raspao u Valensiji, dok je recimo Moes bio bolji u Sosiedadu, a bili su slicni uslovi. Dakle nije tacno da bi svi mogli, jednostavno trener mora da zna da se postavi, da motivise i uklopi igrace. Ovo je lako reci, ali ne i uraditi. Da ne zaboravim da ipak moras imati neko i takticko znanje, da te ne razbiju poluamateri sa drugorazrednim ekipama, ili si umisljena glava.

avatar
LUZERPOOL
Monday, 14.01.2019
22:38

Ljubomoraaaaa.....

avatar
Uncle Fester
Monday, 14.01.2019
22:36

Ne kazem da je Solsker pravi civjek za Mancester ali jedno je sigurno pravi je covjek u ovom trenutku i malo bi ko drugi mogao vratiti osmjehe na lice ovih nesretnih igrace koje je Murinjo ubio u pojam. Pa Solskera kad pogledas uljepsa ti dan svojim entuzijazmom, svaka mu cast i drago mi je sto mu dobro ide.

avatar
gorangoran
Monday, 14.01.2019
22:28

Mislim da je u pravu,,svi su malo opusteniji,,odbrana je totalno losa ,,ali ni Totenhemova nije puno bolja,,,on bi trebao uvijek da bude tu ako je nesto hitno,,,

avatar
Stretford END 1878
Monday, 14.01.2019
21:50

Neke legende bi trebalo da ostanu u legendi...

avatar
Hajduk United
Monday, 14.01.2019
21:29

Ince crni ince

avatar
yboyka525
Monday, 14.01.2019
21:04

E sad verovatno najbitnije, nije Utd imao srece, imao je De Heu, dakle igraca koji je kao i avi drugi, kao neko kada daje golove pa ga hvale, kao sto svi hvale van Dajka sto Liverpul prima malo golova, kao sto hvale de Brujnea kada namesta. Dakle i golman je igrac, i nosi ne podjednake zasluge, nego i najvece, nema tu srece.

avatar
Магнум илирикум
Monday, 14.01.2019
20:56

Pa sto nisi seo na klupu,kad si vec toliki strucnjak,nego tu ke*as i omalovazavas rad bivseg saigraca ccc

avatar
Mirjevac
Monday, 14.01.2019
23:13

Covek je u pravu, sa ovakvim igracima i ja i ti bismo mogli da napravimo uspeh, tako da je covek u pravu! Takav je termin ispao da je M. Junajted imao slabe klubove u vremenu kad je ovaj doso i evo juce nije bas nesto odigrano protiv Totenhema! Zato llegenda je u pravu!

avatar
Di Stéfano
Monday, 14.01.2019
20:52
avatar
Živkovic
Monday, 14.01.2019
20:58
avatar
alllex21
Monday, 14.01.2019
20:51

Sad da bi bas svako - ne bi. Ole vec ima trenerskog iskustva a poklopilo mu se malo raspored, tim koji je nasledio odgovoara njegovoj filozofiji, sam kvalitet nije bio upitan, bar za mene. Tako da da je napravio bas cudo nije, ali da bi svako to uradio, nije bas ni tako. Istina je negde izmedju :)

avatar
LUZERPOOL
Monday, 14.01.2019
22:44

da, napravio je cudo. igra napadacki, nanizao je sve pobede, popravio gol razliku, sredio odnos u svlacionici, vratio nas mozda cak u borbu za LSi mogu do sutra nabrajati.