Džeko: "Ništa ne smemo da shvatimo olako, odluka posle 180 minuta"

Autor: Beta Beta
utorak 20.02.2018.
23:41
Izvor: Beta

Fudbaler Rome Edin Džeko ocenio je danas da duel osmine finala Lige šampiona sa Šahtjorom neće biti odlučen posle prve utakmice i da njegova ekipa ima šansu da ostvari dobar rezultat u najelitnijem evropskom takmičenju.

Epa/Simone Arveda
Epa/Simone Arveda

Povezane vesti

Fudbaleri Rome igraju u sredu od 20.45 u Harkovu protiv Šahtjora, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

"Šahtjor je, uz Liverpul i Vigan, jedini tim koji je ove sezone pobedio Mančester Siti, koji je u ovom trenutku najjača evropska ekipa. Mi ne smemo ništa olako da shvatamo, moramo da damo sve od sebe u obe utakmice. Ovaj duel neće biti rešen posle 90 minuta, već posle 180", rekao je Džeko, preneli su italijanski mediji.

Džeko je ocenio da njegova ekipa može ove sezone da ostvari dobar rezultat u Ligi šampiona.

"Bili smo dobri u grupnoj fazi, niko nije mislio da možemo da pobedimo Čelsi, ili da izbacimo Atletiko Madrid. Na to trebamo da budemo ponosni, na sve što smo do sada uradili u Evropi, ali tu ne bi trebalo da se zaustavimo. Ovo je šansa za svakog od nas, za igrače, stručni štab, navijače, da odemo što dalje u takmičenju i damo sve od sebe", naveo je on.

Šahtjor se vratio takmičenjima posle zimske pauze, a Džeko smatra da njegova ekipa to može da iskoristi.

 "Šahtjor je taktički veoma jak, ali je odigrao samo jednu utakmicu posle zimske pauze. Mi se duže pripremamo za duel, ali moramo da damo sve od sebe", dodao je bosanski fudbaler.

Roma u duel ulazi posle tri uzastopne pobede u Seriji A posle kojih je treća na tabeli. Šahtjor je u prvoj utakmici posle pauze pobedio Černomorec iz Odese sa 5:0.

U timu Rome zbog povreda neće biti Rika Karsdorpa, Maksima Gonalona i Luke Pelegrinija, dok je neizvestan nastup Alesandra Florencija.

Trener Šahtjora Paulo Fonseka može da računa na sve igrače, osim na od ranije suspendovanog kapitena Darija Srnu.

U sredu se igra još jedna utakmica osmine finala, Sevilja će od 20.45 dočekati Mančester Junajted.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Wednesday, 21.02.2018
09:56

Imao sam osecaj da ce Bayern dobiti Besiktas.Otprilike se znalo da ce Barsa pritisnuti Celzi,a ovi pokusavati kontrama.Verovatno je da ce Junajted zatvoriti prilaze golu,ostvariti prednost pred revans bez primljenog gola..ali kod ovog meca Sahtjora i Rome,stvarno nemam predstavu sta da ocekujem?!Roma jeste italijanski tim..i tu je negde zvucnija.Ali Sahtjor je izbacio iz grupe Napoli!Po meni ovde moze biti 3:0,moze biti 1:1,a moze biti i 0:3.Da igram duplu sansu,promasio bi!