Džek Rodvel prop'o k'o žeton

Autor: Boban Filipović
sreda 24.01.2018.
15:53
Izvor: Sportske.net

Kao klinac je bio velika nada engleskog fudbala i niko nije mogao da sluti da će biti tu gde jeste u najboljim godinama.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Izdanak je Evertonove omladinske škole, sa 16 godina debitovao za prvi tim 'karamela', kao tinejdžer nagoveštavao da bi mogao da se vine visoko, usledio je i poziv selektor i debi za 'Gordi Albion' kada je imao 20 godina.

Engleska je brujala o još jednom dečku  koji obećava, Mančester siti je zagrizao i keširao 12 miliona funti za njegovo dovođenje, ali od tog trenutka kada je stigao na "Etihad" umesto očekivanog uspona sledi pad.

Neslavna epizoda na 'Etihadu' uslovila je korak nazad i transfer u Sanderlend za 10 miliona funti, međutim, pomaka nije bilo, kola su nastavila da idu nizbrdo.

Njegovim dolaskom na 'Stadion Svetlosti', "crnim mačkama" kao da je crna mačka prešla put. Ovaj momak kao da je sa sobom poneo neko prokletstvo, i gotovo nestvarno zvuči podatak da Sanderlend nije uspeo da pobedi nikoga u Premijer ligi čak 1370 dana kada je Džek Rodvel bio na terenu.

Prvu prvenstvenu pobedu od kako je Rodvel stigao u klub leta 2014. godine, a da je bio u timu, Sanderlend je ostvario 4. februara 2017. godine na svom bunjištu na utakmici protiv Kristal Palasa (4:0).

"Crne mačke" su prošle sezone potrošle svojih devet života i posle godina izvlačenja ispale u Čempionšip.

Iako je početkom sezone uprava Sanderlenda ambiciozno najavljivala ekspresni povratak u elitu, veoma brzo se pokazalo da od toga neće biti ništa.

Ekipa čami pri dnu tabele, očekuje je borba za opstanak, a ona će proteći bez Rodvela.

Iako mu je ostalo još godinu i po dana do kraja ugovora po kom zarađuje 70 hiljada funti nedeljno, 26-godišnji vezista je odlučio da "zapali" jer nije odigrao ni minut od kako je Kris Kolman preuzeo kormilo.Od nedavno je slobodan igrač, a prema poslednjim infromacijama karijeru bi mogao da nastavi u inostranstvu.

Trenutno se nalazi na probi u klubu u kom Čelsi u poslednje vreme "kali" i afirmiše svoje igrače, u Viteseu.

 


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy2909
Wednesday, 24.01.2018
17:04

Pa momak zbilja je imao potencijal. Sjecam ga se jos u vremenu kada je poceo dobijati sansu u evertonu. Sada sandrlend je sam sebi pucao u noge sa stalnom smjenom trenera, svaki je dovodio neke svoje pulene iz bivsih klubova. Tu ima materijala u ekipi, ali I dosta prosecnosti. Morace Kolman dobro da zasuce rukave I da napravi dobru selekciju. Najveci problem je sada velika primanja igraca, a mnogo manja zarada nego u Premijer ligi.