Dve stvari su sigurne - Gvardiola na "Vembliju" kao kod kuće i danas će "popiti" suspenziju!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 25.02.2018.
11:53
Izvor: Sportske.net

Te dve stvari su zaista izvesne pred današnje finale Liga kupa.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Pep neće odustati, i danas će i pored upozorenja saveza nositi žutu traku. U Engleskoj smatraju da je u pitanju politika, ali on odbija da se povinuje upozorenjima, to je njegov način da izrazi protest zbog hapšenja independista Đordija Kuharta i Đordija Sančeza. On ove borce za nezavisnost Katalonije smatra političkim zatvorenicima i zbog toga nosi žutu traku.

Pre nedelju dana, policija je upala u privatni avion kojim se njegova porodica vraćala sa ostrva iz posete, tražili su odbeglog katalonskog lidera Pugdemona.

Agenti su bili neprijatni, preplašili i ćerkicu menadžera Sitija, a policija je bila ironična u saopštenju da je u pitanju rutinska provera zbog krijumčarenja ilegalnih imigranata.

Bilo kako bilo, od svoje borbe Gvardiola neće odustati, a sigurno je da će posle današnjeg meča zaraditi suspenziju. To neće nauditi Sitiju, ovo je poslednja utakmica u domaćoj sezoni koja je istinski bitna, već su pred šampionskom titulom, a ispali su iz FA kupa.

Sa druge strane "Vembli" je kuća lepih sećanja za Pepa Gvardiolu. On se u hramu fudbala oseća kao svoj na svome, najveći igrački uspeh napravio je upravo ovde, kada je Kuman pogodio u produžetku protiv Dorije 1992. i Barsa prvi put postala prvak Evrope.

Sva posrtanja, posebno onaj bolni poraz od Steaue su zaboravljeni tog dana i te godine koja se poklonila stavljanjem Katalonije na mapu sveta, organizacijom OI.

Posle toga se Pep vratio na Vembli i kao trener, za njega je postala navika da osvaja evropske titule, a jednu je uzeo na Vembliju 2011. kada je Barsa rasturila Junajted u jednom od najboljih finala, tačnije mnogi smatraju da je to bio najbolji meč Barselone pod Pepovim vođstvom.

Iako Liga kup nije toliko prestižno takmičenje, ako osvoji trofej danas protiv Arsenala, ovo će biti prvi od mnogih, kako kažu u Engleskoj, u njegovoj novoj životnoj etapi. Zbog toga mu je danas osim političke poruke važno da se okiti peharom i Vembli je, simbolično, pravo mesto za tako nešto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paris Saint Germain
Sunday, 25.02.2018
13:02

Najbolji trener. Napravice od Sitija veci klub od junajteda. Fergusone cuvaj rekorde...