Dva velika gradska derbija, Murinjove muke i zanimljivi okršaji u donjem delu tabele (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
petak 30.11.2018.
16:42
Izvor: Sportske.net

Kolo će obeležiti tri gradska derbija u nedelju

EPA-EFE/SEAN DEMPSEY
EPA-EFE/SEAN DEMPSEY

Povezane vesti

U 14. kolu Premijer lige čekaju nas dva velika lokalna derbija najljućih rivala, dok se očekuje da ostatak timova iz vrha tabele lako završi posao. Naravno, opcija "lako" ne postoji u Engleskoj, ali se razumemo.

Kolo počinje večeras od 21 sudarom dvojice novajlija, Kardifa i Vulverhemptona. Domaćin je pretposlednji na tabeli, dok je gost u lošoj formi i bez pobede u poslednjih pet mečeva, u kojima ima četiri poraza. Bodovi su potrebni i jednima i drugima, tako da će biti zanimljivo.

Subotnje popodne počećemo najavom duela Kristal palsa i Barnlija, najgoreg domaćeg i najgoreg gostujućeg tima u ligi ove sezone. "Orlovi" do sada nemaju pobedu kod kuće, a nisu upisali trijumf još od sredine septembra, dakle dva i po meseca. Najveći problem ekipe su golovi, pošto su ih dali samo osam u 13 utakmica. Barnli u gostima ima sve poraze, uz jedan remi i jedan trijumf. Ipak, Palas će biti osokoljen remijem bez golova sa Mančester junajtedom u prošlom kolu i ovde je favorit.

Duel Hadersfilda i Brajtona je još jedan zanimljiv okršaj u donjem delu tabele. "Terijeri" su sa sedam bodova iz poslednje tri utakmice izašli iz opasne zone, dok Brajton u istom periodu ima samo jedan bod, tako da domaćin ima čemu da se nada.

Lester je neporažen u poslednje četiri utakmice, ali ima samo jednu pobedu u tom periodu i sada želi da se vrati trijumfima protiv Votforda, koji je bez pobede u tri utakmice. Očekuje se da će lider i šampion Mančester siti nastaviti seriju i ostati neporažen i posle duela kod kuće sa Bornmutom, koji je vezao tri poraza.

Njukasl je sigurno popravio raspoloženje posle tri vezane pobede, ali mu neće biti lako protiv Vest Hema, koji je u prošlom kolu izgubio 0:4 od Sitija. Subotnji program zatvara duel Sautemptona i Mančester junajteda.

Matic

Raspoloženje "đavola" se popravilo nakon pobede nad Jang bojsom i plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, ali u prvenstvu im fale pobede. U prošlom kolu su igrali bez golova protiv Palasa, a pre toga su izgubili od Mančester sitija i sada zaostaju sedam bodova za četvrtim mestom. Sautempton nema trijumf u poslednjih devet prvenstvenih mečeva u kojima ima pet poraza, tako da je autsajder protiv Junajteda.

Nedelja je dan posvećen lokalnim derbijima: dva londonska i jedan liverpulski. Dan počinje okršajem Čelsija i Fulama. "Plavci" su u prošlom kolu izgubili od Totenhema 3:1 i pretrpeli prvi poraz u sezoni. Fulam je posle smene Slaviše Jokanovića ostvario tek drugi trijumf u sezoni, savladavši Sautempton 3:2. Aleksandar Mitrović je tada potvrdio formu, ali realno Fulam teško da ima šta da traži na Stamfordu.

U prvom derbiju severnog Londona ove sezone, Arsenal dočekuje svog omraženog rivala Totenhem. Oba tima su u sjajnoj formi, a meč ima veliki takmičarski značaj, pošto su "pevci" četvrti, sa tri boda više, što znači da bi "guneri" pobedom mogli da ih preteknu na tabeli.

Obe ekipe su pobedile u prošlom kolu, a onda su ih potvrdile u Evropi: Arsenal je pobedio Vorsklu u Ligi Evrope, a Totenhem Inter u Ligi šampiona. "Tobdžije" su u seriji od 11 utakmica bez poraza, a "pevci" imaju sedam pobeda u poslednjih osam prvenstvenih utakmica, a jedini poraz pretrpeli su od šampiona Sitija 1:0.

Sadio Mane Ves Morgan Liverpul Lester

Kolo zatvara derbi Mersisajda. Liverpul muči evropske muke, pošto je poražen u poslednja dva meča i u opasnosti je da omaši nokaut fazu Lige šampiona, ali je u Premijer ligi i dalje neporažen. Everton je u solidnoj formi, sa dve pobede i remijem u poslednja tri kola, a taj remi je bio protiv Čelsija u gostima. "Karamele" su se sada popele na peto mesto i imaju bod više od Mančester junajteda, dok Liverpul i dalje ima dva boda manje od Sitija, tako da oba tima žele da pobede.

Ipak, na strani Liverpula je osim kvaliteta i istorija: Klop je neporažen u šest derbija od kada je došao, a Everton nije slavio na Enfildu još od 1999. godine. "Crveni" su veliki favoriti, ali ne dajte da vas bilo šta iznenadi.

Raspored utakmica 14. kola Premijer lige:

Petak:

Kardif - Vulvs (21.00)

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Kristal palas - Barnli
Hadersfild - Brajton
Lester - Votford
Mančester siti - Bornmut
Njukasl - Vest Hem
Sautempton - Mančester junajted (18.30)

Nedelja:

Čelsi - Fulam (13.00)
Arsenal - Totenhem (15.05)
Liverpul - Everton (17.15)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke