Dva atraktivna imena u igri za klupu na "Viljamarinu"!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 09.05.2019.
18:02
Izvor: Sportske.net

Andalužani rešeni da se vrate u vrh španskog fudbala.

EPA-EFE/JULIO MUNOZ
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Povezane vesti

Real Betis je razočarao ove sezone, dugo su važili za tim koji ima velike šanse za plasman u neko od evropskih takmičenja, ali je serija loših rezutata dovela do toga da padnu na 13. poziciju, šest bodova na dva kola do kraja od Evrope.

Dakle, nećemo ih gledati ni u Ligi Evrope naredne sezone, ali ambiciozni vlasnici žele da nastave sa ulaganjima, kako bi se "Verdiblankosi" našli u vrhu španskog fudbala.

Krajni cilj je naravno to četvrto mesto, koje je i ove godine bilo dostižno, ali pomenuta serija od pet mečeva bez pobede (čak četiri poraza) ih je ostavila u donjem delu tabele.

Kike Setjen, koji je toliko puta hvaljen za sjajno obavljen posao na "Benito Viljamarinu", odlazi, a uprava aktivno pokušava da mu pronađe zamenu.

Pominjan je Hose Bordalas iz Hetafea, delovalo je i da je ozbiljan kandidat Abelardo iz Deportivo Alavesa, ali uprava želi atraktivnije ime, koje će privući kvalitetne igrače narednog leta i pored činjenice da Betis neće igrati u Evropi.

Tako su se na radaru kluba našla dva španska trenera, selektor Belgije Roberto Martinez i trener Votfora Havi Grasija.

Ipak, svesni su da će imati težak zadatak da ih ubede da se presele u Andaluziju, Martinez je veoma uspešan sa Belgijom, osvojio je treće mesto na Mundijalu i mala je verovatnoća da će napustiti mesto selektora "Crvenih Đavola" pre Evropskog prvenstva, koje se održava naredne godine.

Što se tiče Grasije, spominje se da bi Betis bio spreman i da plati otpusnu klauzulu od 10 miliona evra, koja stoji u njegovom ugovoru sa "Stršljenovima", ali opet, veliko je pitanje da li španski stručnjak želi da napusti Premijer ligu, posebno jer se pominjao kao jedan od kandidata za Sarijevo mesto u Čelsiju, mada postaje jasno da iskusni Italijan ostaje na "Bridžu".

Bilo kako bilo, uzbudljivo leto je pred "Benito Viljamarinom", Betis želi da napravi kvalitetan tim, biće veoma aktivni i na transfer pijaci, u to nema sumnje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke