Dušan "Silni" za Sportske: "Verovali smo i pokazali Realu i to na njihovom stadionu"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 07.03.2019.
18:50
Izvor: Sportske.net

Trenutno najveći hit u svetu fudbala prihvata pohvale skromno i u hodu, a odgovara i na pitanje "zašto baš Holandija?"

Epa/Rodrigo Jimenez
Epa/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Kakvu su samo poslasticu ljubitelji fudbala imali ove nedelje! Gledali smo u sredu kako Mančester junajted kao autsajder (?!) izbacuje prebogati Pari Sen Žermen iz Lige šampiona, dok smo dan pre toga videli sjajni Ajaks kako u Madridu rastura Real, predvođen maestralnim Dušanom Tadićem, koji je odigrao savršenu utakmicu.

Fudbalski svet je poludeo za "Dućom", koga opsedaju novinari sa svih meridijana, ali je reprezentativac Srbije izdvojio malo vremena za Sportske da podeli par utisaka posle velikog trijumfa od 4:1. Kao i mnogi ljubitelji fudbala, i Tadić veruje da je njegov tim zaslužio više u prvom meču i kaže da je ceo tim apsolutno verovao u pobedu nad Realom.

"Verovali smo u prolaz posle prve utakmice, mislim da smo i u njoj nadigrali Real i da smo i tada zaslužili mnogo više. Trebalo je i u prvoj da dobijemo ili eventualno odigramo nerešeno. Ali, bitno je da smo verovali i da smo im pokazali na njihovom stadionu", kaže Tadić za naš portal.

Jedan gol, dve asistencije, maestralna partija tokom celog meča, onaj jedan prodor zbog kojeg su počela poređenja sa Zidanom na vrhuncu karijere - sve to donelo je pohvale bukvalno sa svih strana, a među njima se izdvaja čista "desetka" u Ekipu. Tadić je postao tek deveti igrač koji je dobio tu ocenu u jednom od najvećih sportskih dnevnika na svetu.

"Drago mi je zbog toga, zbog svih tih pohvala, a ocena iz Ekipa je velika čast i priznanje. To je samo satisfakcija za dalji rad", skromno kaže Tadić.

Još jedna od zajedničkih tema posle ovakvog nastupa bilo je pitanje da li je Duća mogao u neku bolju i jaču ligu, gde kvalitetom apsolutno pripada. Tadić je izneo vrlo dobre razloge za to.

"Mislim da se kvalitet u holandskom fudbalu poboljšava i da se gaji jako dobar stil igre. Došao sam ovde da bih osvajao trofeje, igrao u jednom od najvećih klubova na svetu i da bih igrao Ligu šampiona. To se sad ostvaruje, pa ćemo videti šta i kako", objašnjava Tadić.

Neizbežno pitanje je - dokle može Ajaks u Ligi šampiona sa ovakvom igrom.

"Videćemo dokle možemo. Idemo korak po korak, pa ćemo videti", odgovara Dušan Tadić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke