Drvlje i kamenje na Solskjera, hoće li novi trener voditi Junajted, i to (moguće je) u LIGI ŠAMPIONA?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 14.05.2019.
11:07
Izvor: Sportske.net

Javnost i navijači besni, u klubu nesigurni šta da rade, pominju se promene. Da li ćemo posle svega u septembru gledati "Đavole" u Ligi šampiona.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Da krenemo redom.

Posle poraza od Kardifa, Solskjer je podigao glas, optužio igrače da im nije stalo, otkazao već neke događaje predviđene za kraj sezone, a juče je više razgovarao sa stručnim štabom nego sa fudbalerima.

Igračima je predočeno da ko bude nespreman na startu priprema, ne putuje na turneju.

Uz to, neki su se već oprostili, Solskjer je dao svoju listu pojačanja, ali da li će ostati na klupi?

Brojke su neumoljive, od kada je dobio stalan posao, pobedio je u dve od deset utakmica, ekipa se raspala, a igra je bila zaista očajna. Mediji kažu da Junajted nema pravo da očekuje čuda od Norvežanina, da on nema trenerski kvalitet za veliki klub, da nema identitet i ideju osim opštih mesta, da se to videlo i kad je bio kratko u Kardifu.

Ako postoji mogućnost da Poketino napusti Totenhem, Junajted svim snagama mora da krene na Argentinca.

Pojačanja su u magli, nikome Junajted nije prvi izbor. Navodno će dovesti Rabioa koji je slobodan igrač, ali traži 10 miliona evra po sezoni, pregovarao je sa Juventusom, ali Italijani to neće platiti. Mete su još Pepe iz Lila, koji je bliži Bajernu, Alderveireld kao i Mekgvajer, ali i jedan i drugi imaju različite planove i njima je Junajted druga ili treća opcija.

Solskjerov plan da dovede mlade igrače imao bi smisla da u klubu smatraju da on može da sprovede tranziciju u narednih par sezona, ali malo ko u to veruje.

Jutros se pronela vest da bi Junajted ipak mogao da zaigra u Ligi šampiona.

Kako?



Ako Siti zaista bude izbačen, i Arsenal dobije Čelsi u finalu LE, kao peti engleski predstavnik, umesto Sitija išao bi Junajted.

Ali, prvo komšije treba da budu izbačene, pa da Arbitraža reši negativno njihovu žalbu i to za najviše mesec dana, kako bi "Građani" i definitivno ispali. Pre toga bi Arsenal trebalo u Azerbejdžani da dobije Čelsi i plasira se na osnovu trofeja u LE.

U suprotnom, Arsenal bi, u slučaju izbacivanja Sitija, išao kao peti u Ligu šampiona.

Dakle, postoji slabašna nada, mada sa ovim timom, za Junajted je to samo još jedna godina bez očekivanja, mada bi uzeli novac od učešća.

Njihovi problemi su ipak daleko veći...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Tuesday, 14.05.2019
15:34

U vreme Ser Aleksa sam poštovao MU. Bili su ekipa, ginuli na svakoj utakmici, i UVEK su izlazili na teren ne da igraju, već da POBEDE. Danas je taj klub postao cirkus, igrači ne treniraju, već objavljuju na Instagramu, menjaju trenere jer su zvezde i gluposti se nastavljaju u nedogled. Prvo ne valja Van Gal, pa Mou, sada je do Solskjera, ko je sledeći na redu?
Poketino neće ništa promeniti, pita se ne pravi od g..... , i tu nema pomoći. Rešenje je revolucija, prodaja celog tima i polazak od nule. Ja bih doveo trenera koji ima karakter i dao mu potpunu kontrolu, ovi "timski igrači" to jest babe nisu sposobni da preuzmu odgovornost kada kola krenu nizbrdo i dignu ekipu. Ludak bi bio moj izbor, Bjelsa bi Pogbu šutnuo da Madrida.

avatar
dock
Tuesday, 14.05.2019
14:22

Od kud vam da su pravila ulaska u LS takva? Ako bi bilo tako, ondak bi i sampion LS pomerio sve za jos jedno mesto, pa bi kod engleza, u LS otisao i klub sa sedmog mesta, to jest, englezi bi imali 6 klubova u LS.

avatar
Nenadd
Tuesday, 14.05.2019
13:26

I posle je Mou bio los i lud sto je trazio pojacanja....MU je los, to je tacno, i preplatili su dosta igracica al sta je tu je, prodati Pogbu, Sanceza, Roha, Baija i jos par igraca pa i De heu i cilj za sledecu sezonu da bude 4. mesto, a one tamo mesto u prva tri i za mozda 3-4 sezone se ukljuciti za titulu, tako to rade ozbiljni a junajted ne deluje trenutno tako, misle da mogu da zive od stare slave gde je Ferguson od prosecnih igraca pravio dobre igrace, te stoga prvo da dovedu trenera koji to zna i dati mu vremena a Poketino deluje kao trener koji je sposoban za tako nesto

avatar
Medison
Tuesday, 14.05.2019
14:14

Momak pa te igrace koji si naveo da se treba prodati je doveo Mou, to sto je promasio sa svim igracima koji je doveo ne daje mu pravo da trazi nova pojacanja, covek se pogubio i dokazao da nije za veliki klub

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Tuesday, 14.05.2019
15:39

Mou jeste bio los, procitana knjiga no i cinjenica da je bio u pravu u vezi neprofesionalnoscu velikog broja igraca. Ovde se ne vodi dilema oko toga no dali Solskjer jeste material za bolje. Po rezultatima, igri, nije bas odusevio no cinjenica je da je uleteo u sred sezone. Svakako, ako je Poketino dostupan, uprava treba svim silama da ga dovede. Previse jalovune za toliki klub, polako ce ostajati bez velukih sponzorskih ugovora sa ovakvim rezultatima

avatar
Don Carlo
Tuesday, 14.05.2019
13:06

Sta ce tamo, da ispadnu u grupi. S ovakvom igrom ima Bazel da ih razmontira, opet.

avatar
Medison
Tuesday, 14.05.2019
14:15

Mora da si jako vidovit kada znas kakva ce im igra biti naredne sezone

avatar
Anonymous Official
Tuesday, 14.05.2019
12:33

Ovo se nece desiti jer nema sanse da one arape izbace, drugo LE ne trebaju ni igrati. Potrebna su velika ulaganja i okrenuti se ikljucivo prvenstvu.

avatar
Milos Ilic_fb1
Tuesday, 14.05.2019
12:13

Kada je SAF dosao u UTD, 4 sezone nije nista uradio.
Ovaj covek je dosao na pola sezone, prakticno nikoga nije doveo i zatekao ekipu koja je bila u rasulu. Ne kazem da ce napraviti cuda ali ne treba coveka napadati odmah.
Sta on moze da uradi kad jedan Pogba NE ZELI da igra? Nista.
Dati mu leto, i sledecu sezonu pa seci. ukoliko ne ide, zbogom dovidjena, ukoliko ide, milina.

avatar
Devil born 1878
Tuesday, 14.05.2019
11:52

Volim Solskjera, stvarno je gotivan. Ali da nema vike, nervoze, uzbudjenja kod njega, nema, uvek pozitivan, okej lepo je videti ga takvog kao trenera, ali jos pre 5 meseci sam govorio kako Poketini treba da dodje, i ponavljam istu recenicu kao i pre 5 meseci, kad ovakve rezultate pravi sa skoro nikakvim budzetom, sta bi tek radio sa skoro neogranicenim.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Tuesday, 14.05.2019
16:21

Aj sad ozbiljno da prodiskutujemo, Murinjo je imao ocajnu polusezonu, Solskjer ocajnu polusezonu i kao takvi zavrse sa samo 5 boda manje od Poketina, kad uzmemo u obzir da Junajted prakticno nije ni pokusao da igra zadnje dve utakmice kao i to da su Pevci gomilu bodova uzeli u zadnjim trenucima meca kako onda Poketino pravi rezultate? Lika je onakav Celsi nadigrao u LK, u FA kupu je opet lagano ispao, a u LS i sam znas koliko su imali srece najpre da prodju grupu a zatim da dodju u finale, nije on toliki carobnjak kako ga vi predstavljate.