Drugoligaški kutak - Ko će u elite najjačih liga na svetu?

Autor: Stefan Matić
petak 05.04.2019.
21:30
Izvor: Sportske.net

Gust raspored i teška trka u većini niželigaša za popunu elitnih liga sledeće sezone.

EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Povezane vesti

Bliži se finiš sezone u ligama 'Petice', u nekoj se već znaju šampioni, dok u nekim ćemo čekati verovatno do poslednjeg kola.

Ista situacija je i u drugim ligama, evo malog osvrta na niželigaše i da vidimo koga možemo očekivati u najboljim ligama Evrope u narednoj sezoni.

U Čempionšipu najbliži promociji je Norič koji sedam kola pre kraja ima prednost od pet bodova u odnosu na Lids.

Bijelsina ekipa zauzima drugu poziciju sa dva boda prednosti u odnosu na Šefild junajted, koji zajedno sa VBA pretenduje na sigurno mesto u plej-ofu.

Na zadnja dva mesta koja vode u plej-of, peta i šesta pozicija, pretenduje 6-7 kluba, počevši od Bristola i Aston Vile, Lampardovog Derbija i drugih.

Po nama, "Kanarinci" se vraćaju, želja zbog stila i publike je svakako i "Ludak" sa Lidsom, dok dobre šanse dajemo i Aston Vili koja je u odličnoj formi u poslednje vreme.

U Ligi 2 Francuske se trenutno igra 31. kolo, sedam kola pre kraja najbolje šanse za promociju u najviši rang imaju svakako Mec i Brest.

Velika bitka za plej-of će se voditi od pozicije tri na kojoj je Pariz pa sve do devetoplasiranog Le Avra, razlika između timova je svega nekoliko bodova.

Najbliži povratku u Seriju A jeste Breša koja trenutno prvoplasirana na tabeli Serije B, s tim da Leće ima isti broj bodova uz utakmicu više.

Za mesto broj tri i bolju poziciju u plej-of znaćemo više po završetku meča između Palerma i Verone u ponedeljak, trenutno tim sa Sicilije predvođen Nestorovskim ima 2 boda više uz utakmicu manje.

Pored pomenutih timova, svakako svoju šansu traže Peskara i Benevento, potonji imaju dobru šansu za ekspresni povratak, sutrašnji duel sa Peruđom može biti jedan od ključnih.

U Nemačkoj Cvajti je ostalo još sedam kola da se odigra, Keln je izvesni putnik u prvu ligu Nemačke, u svojim redovima imaju nezaustavljivog Terodea koji je postigao neverovatnih 27 golova do sada.

Drugu poziciju sa četiri boda u odnosu na Union Berlin zauzima još jedan veliki klub Nemačke, HSV koji bi takođe posle samo jedne sezone "izgnanstva" ponovo igrao među elitom.

Treću poziciju koja nosi doigravanje trenutno zauzima pomenuti berlinski tim, međutim zaređali su dva poraza u sledećem kolu gostuju Drezdenu, situaciju će osluškivati Paderborn i Sent Pauli koji zaostaju samo tri boda za pozicijom tri.

U španskoj Segundi počelo je odigravanje 33. kola od predviđenih 42. Teško je dati procenu s obzirom da je ostalo maltene još deset kola.

Osasuna se jedina izdvojila sa 63 boda, u nedelju gostuju Lugu kojem takođe trebaju bodovi ali za beg od opasne zone.

Posle Osasune, imamo desetak timova koji takođe konkurišu za poziciju dva ili za plej-of. Između ostalih tu su i dobro poznati Granada, Albasete, Malaga i Deportivo La Korunja, u tekućem kolu fudbaleri Granada dočekuju Andalužane što bi moglo doneti promene na poziciji dva.

Kao što smo rekli još uvek je rano za predviđanja ko će od sledeće sezone praviti društvo Realu, Barsi i "Jorgandžijama".


 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke