Drogba: "Dosta je bilo"

Autor: Boban Filipović
utorak 14.11.2017.
15:47
Izvor: Sportske.net

Još jedna velika karijera se bliži kraju.

BETA/AP Photo/Matt Dunham
BETA/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Ova sezona će definitivno biti poslednja u karijeri jednog od najboljih napadača u novijoj istoriji fudbala.

"Sledeće godine završavam. Došlo je vreme da se povučem i mislim da je vreme za neke druge stvari. Lepo je igrati fudbal, ali već mi je 39 godina. Dugo me je držalo."
rekao je Didije Drogba.

Karijeru će završiti u Finiksu, klubu u kome ima i vlasnički udeo.

Drogba je kao klinac stigao u Francusku iz Obale Slonovače, 'opismenjavao' se u akademijama Turkoinga, Abevila, Vana, Levaloe i Le Mana.

Sa 20 godina je debitovao u senirskoj konkurenciji u Le Manu, u 24 se seli u Bretanju Gengam, a posle odlične sezone u dresu Gengama u svoje redove ga dovodi Olimpik Marselj. Kao igrač jedinog francuskog kluba koji je bi šampion Evrope je nastavio da rešeta u Ligi 1, ali i na velikoj sceni - u Ligi šampiona. Ljuditelji fudbala u Srbiji su ga dobro zapamtili kada je postigao het-trik protiv Partizana na 'Velodromu'.

Didije Drogba je svoje najbolje dane proveo na 'Stamford Bridžu', gotovo deceniju, jedan je od simbola zlatbog doba Čelsija i iskonska legenda kluba. Sa 'Plavcima' je osvojio četiri Premijer lige, četiri FA kupa, tri Liga Kupa, dva Komjuniti Šilda i Ligu šampiona.

Najbolji je strelac Premijer lige i Lige šampiona od svih afričkih fudbalera.

Pod stare dane je igrao za Galatasaraj i Montreal, a zavesa će se spustiti, kako već rekosmo, u Finiksu.

"Centurion" je reprezentacije Obale Slonovače, odigrao je 104 utakmice za reprezentaciju svoje zemlje i najbolji je strelac u njenoj istriji sa 65 postignutih golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 15.11.2017
14:21

Zbog njega sam poceo navijati za Chelsea,omiljeni igrac. Majstor za velike utakmice i finala!

avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 14.11.2017
18:57

Covjek zbog kojeg sam poceo navijati za Celzi, istinska legenda Celzija i fudbala kao igre. Obiljezio je jednu deceniju sa Lampardom,Terijem,Cehom kao predvovnik zlatnog vremena i vremena kad sam pratio mocan Celzi.Nadam se jednog dana da ce u Celziju biti ponovo na okupu Teri,Lampard i Drogba jer su oni stubovi Celzijeve moci i Celzijevih trofeja iz zadnjeg desetljeca.Svi navijaci Celzija ce pamtiti njegovu snagu ,golove vazne kojima je donosio trofeje i obradovao navijace,sve trofeje koje je podigao u dresu Celzija.Drogba je bio kompletan napadac imao je snagu,skok,sut,pozicioniranje,zavrsnicu .Veliki igrac i jos veci covjek DD11 svi plavci te nece nikada zaboraviti .

avatar
Rasa
Tuesday, 14.11.2017
18:43

Tata ove igre !!!

avatar
pop94
Tuesday, 14.11.2017
17:43

Pola čovek pola zver, ime mu je Didijer, pola čovek pola kobra, preziva se Drogba.nLegenda.

avatar
Igor Duljaj
Tuesday, 14.11.2017
17:22

Dodji u partizan kralju, kod nas mozes jos 5 godina lagano.

avatar
Tuesday, 14.11.2017
17:08

Zola, Teri pa on! Zbog prvog sam krenuo navijati za klub, drugi mi je pokazao kako se voli i postuje klub dok treci me je uveseljavao svaki puta kad je imao loptu u nogama u SVETOM DRESU. Po meni i za moj ukus neko od njih trojice treba postati sportski direktor kluba ako se uopste bude dovodio i ko na tu poziciju, jer koliko citam pise se da ce to preuzeti Konte i da ce on ordinirat. Sve u svemu hvala na svemu Didijere BOGba sto bi rekli komsije Bosanci :D

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 14.11.2017
16:50

Legenda uz Lamparda omiljeni igrac ikada!