Drama u Saudijskoj Arabiji - Degenek bez titule, Tavamba junak!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 17.05.2019.
00:00
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Al Nasra novi su šampioni Saudijske Arabije. Degenekovom Al Hilalu titula izmakla za bod, Leandre Tavamba junak Al Tavona.

Epa/Ahmed Yosri
Epa/Ahmed Yosri

Povezane vesti

Večeras je "spuštena zavesa" na fudbalski šampionat Saudijske Arabije čiji je finiš bio više nego zanimljiv. Odluka o šampionu pala je u poslednjem kolu, a fudbaleri Al Nasra uspeli su da odbrane minimalnu bodovnu prednost i da preuzmu titulu od Al Hilala.

Uoči poslednjeg kola dva kluba je delio jedan bod, a kako su obe ekipe upisale pobede u poslednjem kolu Al Nasr je zadržao prvo mesto i tako osvojio devetu šampionsku titulu u Saudijskoj Arabiji.

Al Hilal za koji nastupa veliki broj zvučnih imena, a među njima i bivši igrač Crvene zvezde Miloš Degenek, sezonu je završio na drugom mestu i tako uz Al Nasr i Al Tavon obezbedio direktan plasman u azijsku Ligu šampiona.

Zahvaljujući trijumfu Al Hilala nad ekipom Al Šaba, Al Tavonu se otvorio put ka trećem mestu, a Leandre Tavamba se postarao da njegov klub obezbedi plasman u grupnu fazu azijske Lige šampiona.

Bivši napadač Partizana postigao je drugi gol u trijumfu svog tima nad ekipom Al Fajsali (2:1) i tako zasluženo poneo epitet junaka ovog meča.

Kamerunac je na kraju zauzeo drugo mesto na listi najboljih strelaca Pro lige sa 21 golom, a ispred njega bio je samo napadač novog šampiona Saudijske Arabije Abderazak Hamdalah sa 34 pogotka. Tavamba je drugo mesto podelio sa Bafetimbijem Gomisom koji je takođe postigao 21 gol.

Recimo i to da je naš Aleksandar Prijović večeras bio u postavi Al Itihada, ali nije uspeo da pomogne svom timu da izbegne poraz na gostovanju Ohodu. Pozitivno je to što je Al Itihad na kraju uspeo da izbori opstanak, ali je sezonu završio na desetoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke